Het is tijd voor glorie aan de banaan in al zijn vormen: aan een tros, in de shake, in de kwark, los in de mond of chipperig.

Op Twitter wees @TzvetaH mij op een artikel met een ode aan de banaan in al zijn kwaliteiten. De banaan blijkt goed te zijn tegen muggen, tegen depressies, genoeg energie te geven voor  90 minuten sporten en nog veel meer…  Na het lezen realiseerde ik, bananengek, dat ik hier zó blij mee ben. Ik dacht aan al die hopeloze seconden die ik nu kan opvullen met bananenmomenten en recepten.

Bananenmoment #1 Gewoon zo dus

Kijk eerst even goed om je heen. Geen mannen in een melige bui? Pak dan die banaan eens stevig vast, pel de buitenste lagen eraf, sluit je ogen en geniet van de heerlijke zoete smaken van je verse banaan. Vergeet dat vervelende sliertje voor het gemak. Laat hem niet in de weg staan van het unieke moment van jou en je banaan. Wel melige mannen in de buurt? Gewoon negeren, geniet van die banaan!

Bananenmoment #2 A brain booster

Herken je dat: meetings met allemaal mannen in pak, soms met en soms zonder stropdas. Het kost mij als jonge vrouw jammergenoeg toch vaak iets meer moeite om mijn ‘mannetje’ te staan tussen deze bokito’s. Een scherpe opmerking helpt mij dan de meeting door. Bananen helpen je daarbij. Dus: staat er vandaag een breinbrekend plan op de agenda of een meeting met allemaal mannetjes in pak. Vergeet dan niet voor je vertrekt een powerontbijt met bananen te verorberen.

Bananenmoment #3 BananaPower!

Ik neem voor ik ga sporten eigenlijk altijd een banaan. Geen idee waarom. Het is op een of andere manier door mijn routine geslopen. Het voelde al goed maar nu nog beter. Wist je dat je op één banaan 90 minuten kan trainen! Sla de kilo’s (bananen) dus maar in bij de sportschool!

Bananenmoment #4 Hoofdpijn: Shake ‘m Baby

Voor ik ga stappen leg ik standaard het magische roze pilletje en een flesje water klaar naast mijn bed. Als ik dan wakker word, met een hamer boven mijn hoofd, slik ik het roze ding snel weg en sluit mijn ogen. Wonder boven wonder hangt die hamer er niet meer als ik mijn ogen een half uur later weer open. Vanaf nu leg ik dan ook klaar: een banaan. De banaan schijnt mijn buik (die heel wat te voorduren heeft) te kalmeren. Scheelt naast hoofdpijn ook wat ‘oef, mijn buik klotst’ momenten

Bananenmoment #5 it’s my Party and I want a Banana

Ja,  Volgens mijn instructrice bodyattack (en ja, die weet wel wat van voeding) zijn bananenchips gewoon even gezond als de echte banaan! En gezien de banaan een stofje in ons lichaam omzet naar het Serotonine gelukshormoon, zie ik onze vrijdagavondjes veranderen in een gezonde bananenboel. Waar wacht je eigenlijk nog op: Hop, naar die verse notenkraam op de markt (want die verkoopt ze wel :))

Nog wat bananenweetjes

  • Wist je dat apen bananen anders eten dan wij? Namelijk met het steeltje als houvast #besthandig.
  • Iets te fanatiek je kiloknaller bananen ingekocht? Chiquita speelt hier perfect op in met de hersluitbare banaan.
  • JUMBO houdt ook van bananen. Een kilo kost € 0,99, verantwoord bananen eten dus.
  • Er zijn 26.747 bananen fans op Facebook.  Ik verwacht natuurlijk na deze blogpost een gigantische stijging
  • Een World Banana day is er sinds 2009, niet meer geweest. We kunnen hem dus gerust niet succesvol noemen.

 

Als je net als ik niet genoeg van bananen krijgt…

Minions – Banana Song

Via @WalterdeJongh

3 reacties

 1. Sandra

  Wij mensen openen de banaan vaak bij het steeltje.Laatst vroeg iemand aan mij, maak jij een banaan open op de mensen manier of de apen manier? Uh, mensenmanier denk ik. Maar wat blijkt.. als je onderaan een banaan knijpt, dan gaat ie makkelijker open en dat is volgens haar de apenmanier.. Nooit geweten….

  Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.