we are women

Home » Aan het werk met je spiegelbeeld

Aan het werk met je spiegelbeeld

Werken aan jezelf is “het nieuwe zwart” en dat is goed nieuws. Want Michael Jackson had een punt toen hij zei: “I’m starting with the (wo)man in the mirror.” Dat doen steeds meer mensen gelukkig. Al is dat niet altijd even gemakkelijk in een wereld die steeds harder en lelijker binnenkomt.

Chaos komt binnen

We zijn nog nooit zo met elkaar verbonden geweest als nu. Maar we zijn ook nog nooit zo in conflict geweest als nu en daarmee dus ontkoppeld van elkaar.

Internet, televisie, nieuws en social media in het bijzonder zorgen dat we alles van iedereen weten. En vooral dat laatste kanaal dwingt ons regelmatig om stelling te nemen voor of tegen het een of ander.

Laat ik hier even duidelijk zijn: dat is soms ook heel goed! Maar niet altijd. Zoals met alles zijn er voor- en nadelen.

Éen van de grote nadelen is in elk geval dat het soms wanhoop oplevert: een wereld waar continu woede, agressie, haat en oorlog je bewustzijn binnendringen. Hoe wordt het ooit beter?

Geen spiritueel narcisme

Terug naar Michael jackson en dat kijken in de spiegel. Het is niet het enige pad of zelfs maar het beste pad op elk moment. Maar het is wel een heel belangrijk pad: als we allemaal aan de slag zouden gaan om onszelf te kennen en te helen, dan zouden we veel beter in staat zijn om de ander ook met liefde te benaderen.

Let op: ik heb het hier niet over wat men spiritueel narcisme noemt. Je ziet een oorlog en zapt weg omdat het anders je vibratie verlaagt of zoiets vaags. Dat is lelijk.

We hebben een individuele realiteit, maar ook een collectieve realiteit. Ik heb het hier over die individuele realiteit, maar dat ontslaat je niet van begaan zijn met de collectieve realiteit.

We lijken meer op elkaar

Dat gezegd hebbende wil ik graag focussen op dat individuele deel. Naast mijn day job werk ik met mensen als (business- en mindset) coach. Niet alleen levert dat interessante gesprekken op, maar door de jaren heen zie ik ook steeds dezelfde patronen terugkomen.

Elk verhaal is natuurlijk uniek. Maar als je een stapje terugzet en van een afstandje door je wimpers tuurt, begin je te zien dat we net zo goed allemaal hetzelfde zijn. Met dezelfde angsten, blokkades, behoeften en wensen.

Aan de slag

Met de inzichten uit de vele gesprekken in het achterhoofd, maak ik vaak werkboekjes die gebruikt kunnen worden om wat meer inzicht in jezelf te hebben of om eens iets nieuws te proberen.

De komende tijd ga ik die hier met jullie delen. En die kun je dan gratis downloaden natuurlijk.

Maar eerst een vraag

Maar voordat het zo ver is, heb ik nog een vraag aan jullie. De onderwerpen die ik nu al heb genoteerd zijn onder andere de comfortzone, burnout, manifesteren, en emoties. Van jou wil ik graag weten welk onderwerp jou zou helpen. Dan kan ik ervoor zorgen dat ik ook daarvoor een werkboekje kan ontwikkelen.

Ik hoor het heel graag en binnenkort vind je dus het eerste werkboek hier.

More Reading

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply