we are women

Home » Top 5 herfstrecepten van mijn favoriete foodblogs

Top 5 herfstrecepten van mijn favoriete foodblogs

Het is weer tijd voor pompoen, champignons en heerlijk calorierijk comfort food: we gaan herfstrecepten kokkerellen. En hoewel deze recepten in andere seizoenen niet verboden zijn, spreken ze mij vooral aan als de bladeren van de bomen vallen. Daarom deel ik hier mijn top 5 met jullie.

De herfst is mijn favoriete seizoen. Het komt direct na mijn minst favoriete seizoen, namelijk de zomer. ‘Zomerse temperaturen’ zijn niets voor mij. Daarom ben ik ook zo dol op onze zomers in Engeland.

Ja, we hebben af en toe een bui. Nee, dat vind ik niet erg. Tussendoor hebben we altijd mooi en aangenaam weer en komen we ook vaak op het strand. Een zomer in Spanje of Italië met 35+ graden Celsius staat zeker niet op mijn shortlist.

Herfst betekent dat Halloween sfeer komt brengen, Sinterklaas bijna onderweg is en ik weer uit kan pakken met een nieuwe garderobe voor de koudere dagen. Voor mij gaat de herfst ook hand in hand met goed eten en de tijd nemen de keuken, liefst comfort food. Komt ‘ie:

1. Vegetarische quiche met paddenstoelen van UitPaulinesKeuken

Ik trap af met een recept dat ik al zo vaak heb gemaakt dat ik het kan dromen. Altijd voeg ik meer kaas toen dan aangegeven in dit recept, maar dat doe ik eigenlijk bij alle gerechten die ik maak. Ook maak ik het mezelf meestal makkelijk door voor kastanjechampignons te kiezen in plaats van de gemengde champignons. Welke optie je ook kiest: het resultaat is altijd finger linking good.

2. Zoete aardappelrösti van Chickslovefood

Snel, gezond en oh zo verwarmend voor de ziel. In plaats van de geitenkaas pak ik soms geraspte kaas als ik dat in huis heb. Of als ik geen zin heb ik geitenkaas. De bosui verruil ik soms voor een rode uit. Heb je een date, dan is deze rösti origineel, lekker en moeilijk te verpesten. We handig om een keukenmachine met rasp in huis te hebben.

3. Rode Linzensoep van De Groene Meisjes

Voor deze soep heb ik altijd plek. Het is precies de juiste combinatie van alle ingrediënten en bovendien makkelijk en snel te bereiden.

4. Gekarameliseerde worteltjes uit de oven van Smaakmenutie

Heerlijk bijgerecht, bijvoorbeeld bij de quiche die als eerste staat beschreven. De honing geeft het recept een zoete twist die mijn goedkeuring krijgt.

5. Zoete aardappelsoep van De Groene Meisjes

Deze meiden weten hoe je soep maakt, want ook dit recept maak ik vaak. Mijn jongste kind verkiest deze soep zelfs boven een toetje, dit ís zijn toetje. En mijn kind heeft smaak: vooral de toevoeging van sinaasappelsap maakt dat deze soep boven alle andere soepen uit stijgt. Ik maak altijd de basissoep en voeg er een avocado, cashewnoten en koriander aan toe.

Let’s go herfst

Met deze herfstrecepten kun je dit seizoen optimaal aftrappen. Of je nou wel of geen fan bent van de herfst. Als het buiten regent, donker is en jij toe bent aan comfort food, ben je bij deze vijf aan het juiste adres. Wat is jouw favoriete herfstmaaltje?

Floortje

Floortje Stroeve-Vink (1986) woont in Amsterdam met haar man, twee zoontjes en stiefdochter. Ze werkt als communicatiemanager bij een portfoliobedrijf, maar begon haar carrière als journalist. Dat schrijfgemis wordt nu opgevuld middels dit blog. In haar vrije tijd gaat ze vooral graag uit eten en naar reformer pilates, maar wil ook graag nog eens een boek schrijven.

More Reading

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply