Ieder jaar bedenk je weer fantastische voornemens, maar tot je grote spijt merk je dat deze al in januari gesneuveld zijn. Hoe komt dat? En wat doe je eraan? Hier 6 voornemens die iets langer meegaan.

Ook ik ben er diverse keren ingetrapt. Zo wilde ik ooit in één jaar van een maatje 42 naar 38, een nieuwe auto bij elkaar sparen en nooit meer stress hebben. Hoe dat is afgelopen? Laten we het er maar op houden dat deze voornemens ietsjes te ambitieus waren. En ik ben niet de enige. Volgens RTL is het vorig jaar slechts één op de vier mensen gelukt zijn goede voornemen volledig vol te houden. Mij is het niet gelukt, omdat mijn doelen ‘moetjes’ waren en niet bepaald realistisch. Oké dat van die auto is uiteindelijk wel goed gekomen, maar dat was eigenlijk meer geluk (en een 50/50 betaalregeling zonder rente). Lopen goede voornemens bij jou ook telkens weer uit op een fiasco? Ik heb er hier een paar voor je, die je wél met gemak volhoudt!

1. Minimaal twee keer in de week uitgebreid en gezond koken

En nee, daarmee zeg ik niet dat je de rest van de week in de friettent moet hangen. You wish! Een gezond lijf is 80% voeding en 20% beweging, dus daarom is gezond eten juist zo belangrijk. Gezond eten betekent voor mij een gebalanceerde maaltijd met zoveel mogelijk verse ingrediënten. Dus geen sausjes (alleen zelfgemaakte) of pakjes. Uiteindelijk werk je toe naar 6 dagen gezond en ‘clean’ eten en 1 dag waarop je helemaal los mag gaan. Het beste advies dat ik ooit van iemand gekregen heb! Is dat niet slecht? Nee juist niet, zo gaat je lichaam namelijk niet in de standby-stand.

2. Iets aardigs doen voor een random persoon

Delen is vermenigvuldigen. Wedden dat jij een ontzettend goed gevoel overhoudt aan dit voornemen? En het is zo simpel! Houd bijvoorbeeld de deur open voor die vrouw met grote kinderwagen die worstelt om de winkel binnen te komen, of wijs iemand de lift die er al een kwartier naar op zoek is. Zo heb ik laatst een bosje bloemen gebracht bij iemand waarmee het even niet zo goed ging. Misschien zijn het kleine dingen, maar je weet wat ze zeggen: wie het kleine niet eert …..

3. Eén ding doen dat je eigenlijk heel eng vindt

Voor een groep staan, alleen op reis gaan of tegen die ene persoon zeggen hoe belangrijk hij/zij voor je is. We hebben allemaal dingen die we eng vinden. Maak van 2016 het jaar waarin jij iets doet waarvoor je normaal zou weglopen. En hey, het is maar één ding. Op het hele jaar! Piece of cake toch? Wel nog een tip: begin bij de kleinst mogelijke stap en bouw het op. Als je bijvoorbeeld hoogtevrees hebt, dan hoef je natuurlijk niet gelijk te gaan bungeejumpen.

4. Iedere maand een gezellig dagje uit (of in) met familie of vrienden

Bij uitstek een voornemen waar je direct gelukkig van wordt. Wat is er nu leuker dan bij familie of vrienden zijn? Lekker even bijkletsen, leuke anekdotes uitwisselen en ontzettend veel lachen samen. Zo zijn mijn besties en ik geobsedeerd door Mario Kart. Eerst gebroederlijk eten om daarna in uiterste concentratie iemand af te knallen voor de finish met een banaan of een rood schild. En een lol dat we hebben! Op dat soort momenten voel ik me de rijkste persoon op aarde.

5. Vaker de benenwagen of de fiets gebruiken

Heb je als voornemen meer te gaan bewegen? Begin dan bij het pakken van de trap in plaats van de lift en maak tussen de middag eens een lunchwandeling met collega’s in plaats van achter je bureau te blijven zitten. Zo krijg je beweging zonder dat je er erg in hebt. En buitenlucht zorgt ook nog voor de extra vitamientjes. Dat scheelt je weer vitaminepillen kopen. Kun je van het bespaarde geld jezelf trakteren op een nieuwe outfit!

6. Af en toe gewoon even een paar minuten voor je uit staren

Zodra ik in de wachtkamer plaatsneem, in de trein stap of in een restaurant zit te wachten op mijn gezelschap gaat hij uit de tas. En totdat iemand mij uit de trance haalt, blijf ik aandachtig naar het scherm van mijn telefoon staren. Want die mailtjes checken zichzelf niet, am I right?! Eigenlijk slaat het helemaal nergens op, hoe deden mensen dat vroeger dan? Die lazen een boek of maakten een praatje. Of ze zaten gewoon een paar minuten in gedachten verzonken uit het raam te staren. Echt een mooi moment om even op te laden!

Heb jij je goede voornemens voor dit jaar volgehouden? Zo ja, hoe heb je dat gedaan?

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.