Gokken vind ik zonde van mijn geld en ik heb nog nooit met een grote loterij meegedaan. Toch wil het toeval dat ik dit jaar twee loten heb voor de oudejaarstrekking van de Staatsloterij.

En dan ga je toch een beetje fantaseren. Stel je voor dat je opeens als miljonair het nieuwe jaar in gaat. Natuurlijk weet ik dat de kans dat je door de bliksem wordt getroffen groter is dan dat je die dertig miljoen wint, maar een beetje dagdromen kan geen kwaad.

Reizen maken

Een deel van het geld zou ik opmaken aan mooie reizen. Zo staan Australië en Nieuw-Zeeland nog op mijn wishlist, net als een mooie rondreis door Zuid-Amerika. Die laatste zou ik dan meteen combineren met een bezoek aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro deze zomer. Vier jaar geleden was ik erbij in Londen en ik zou er in Brazilië ook heel graag bij zijn. Aangezien geld geen rol speelt, probeer ik dan uiteraard de beste kaartjes te bemachtigen.

Huis met een uitzicht

Verder zou ik, heel verstandig, mijn hypotheek aflossen en een tweede huis kopen in bijvoorbeeld Spanje. Een tweede huis op Curaçao zou ook geweldig zijn, maar dat vind ik iets te ver weg voor een tweede thuis. Dit huis hoeft helemaal niet groot te zijn, maar als het even kan wel een prachtig uitzicht hebben. Zoiets als dit huis, dat overigens niet in Spanje, maar in Chili staat.

Microkredieten en medische vooruitgang

Verder zou ik graag willen onderzoeken hoe ik mijn geld het beste kan inzetten om de wereld een beetje mooier te maken. Bijvoorbeeld door het verstrekken van microkredieten aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Hierdoor komt het geld terecht bij (veelal vrouwelijke) ondernemers die met het geld kunnen investeren in een naaimachine, winkel of koe en hiermee hun toekomst kunnen verbeteren. Tegelijkertijd zorgt meer bedrijvigheid ook voor meer werkgelegenheid.

Daarnaast zou ik investeren in innovatieve medische technologie. Bijvoorbeeld in het gebruik van 3D modellen en stamcelonderzoek in de strijd tegen kanker. Bovendien blijkt dat bij de ontwikkeling van medische producten nu vaak niet de behoeften van patiënten en zorgverleners voorop staan. Hier zou ik (op kleine schaal) verandering in willen brengen.

Mijn droombaan creëren

In principe hoef je natuurlijk nooit meer te werken als je zoveel geld wint. Dat geld laat je gewoon voor je werken door het slim te beleggen. Ik denk echter niet dat ik helemaal zou stoppen met werken. Het biedt wel vrijheid om mijn droombaan te creëren. Om in plaats van voor een baas te werken, letterlijk en figuurlijk voor mezelf te gaan werken. Groeien, leren, iets bijdragen. Kortom, een zinvol leven leiden zonder je zorgen te hoeven maken over hoe de rekeningen betaald moeten worden.

Investeren in vrijheid

Nu ik er zo over nadenk, kom ik tot de conclusie dat ik niet extravagant veel spullen zou kopen of een dure sportauto. Ik zou investeren in mooie ervaringen en vrijheid. Vrijheid om de wereld te ontdekken, te wonen waar ik wil, mijn geld in te zetten voor vooruitgang en een betere wereld en mijn tijd te besteden op een manier die ik zinvol vind.

Wat zou jij doen met dertig miljoen?

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.