Iedere keer weer die rotklus: bedden verschonen. Vooral de dekbedhoes verschonen is vermoeiend. Kan dat nu niet anders? Ja, in een minuut tijd zelfs!

Afgelopen zomer verschoonde ik fluitend mijn bed. Lakentje eraf, lakentje erop; klaar! Ha, heerlijk even geen gedoe met dat dekbed. Maar ja, die heb je in de winter wel echt nodig, dus mopperend vervang ik dan mijn dekbedhoes. Tot iemand me belde: ik heb de oplossing gevonden! Ik ging gauw kijken op internet, met name op YouTube, en ik wil mijn vondsten aldaar graag delen.

Waarom werkt een dekbedhoes nooit mee?

Zoals de meesten van ons, heb ik geleerd als volgt een hoes om het dekbed te doen. Pak de punten, stop ze in de bovenkant van de hoes, uitschudden, de punten onderaan in de hoes en klaar. Nou ja… Ik worstel altijd ermee, moet heel veel schudden omdat de hoes altijd aan de andere kant blijft hangen, vervolgens heb ik eindelijk die onderpunten erin maar dan ‘zakt’ het dekbed halverwege de hoes in of gaat over elkaar zitten of… Argh!

Leuk bijkomend weetje: als je op deze manier, vooral met veel schudden, je dekbed opmaakt dan komen er heel veel stofdeeltjes en vlokjes huisstofmijt vrij. Ik heb de raad gekregen niet zelf mijn dekbed op te maken (stofallergie), maar ja, soms moet je wel.

Hieronder zie je een video van professionals over hoe je bed op te maken, vanaf 1:00 zie je het stukje waar het gaat over een dekbedhoes erom doen.

Dat kan makkelijker!

Na even zoeken op internet vind ik al verschillende manieren om met minder stof en minder kracht mijn onwillige dekbed een schoon hoesje te geven. Ik heb twee manieren gezien:

Methode 1: vouwerdevouw en draaien maar

Deze methode lijkt ingewikkeld, maar werkt op een bijna magische manier.

Eerst vouw je de hoes en dan het dekbed beide twee keer, dan het dekbed in de hoes stoppen, hoekjes vasthouden en schudden, en dan…. Eh, kijk maar naar het filmpje.

Maar wacht… zo komen er nog steeds veel stofdeeltjes en huisstofmijt vlokjes uit het dekbed.

Methode 2: Rollerderol en ontvouwen maar

De tweede methode heeft verschillende namen: de California Roll, de Sausage Roll of de Burrito Method. Het komt op het volgende neer:

– Leg je dekbedhoes binnenstebuiten op bed.

– Leg het dekbed erop.

– Vanaf de gesloten kant begin je te rollen naar de open kant.

– Draai de hoes om het dekbed naar buiten. Sluit de hoes als er een sluiting zit. Nu zit de rol met de goede kant van het dekbed naar buiten.

– Houd met één hand vast, met de andere hand haal je het dekbed uit de rol

– Leg het dekbed goed op het bed en stop het in. Tada!

Zo ziet het eruit op video, de eerste is met Peter Walsh, de Sausage Roll.

Nu met minder gepraat en gewoon de uitleg in beeld:

Dat scheelt een stuk! In het laatste filmpje schudden ze het uit, maar gewoon ontrollen (zoals Peter Walsh doet) kan dus ook.

Niet alleen snel gedaan en makkelijk in je eentje uit te voeren, je hebt ook meteen zin om in zo’n lekker opgemaakt bedje te kruipen.

Ga jij het de volgende keer ook zo proberen? En welke methode werkt voor jou het beste? Laat het weten in de reacties.

één antwoord

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.