Je gaat binnenkort op vakantie, heerlijk die vakantiekriebels! Maar zijn het kriebels of is het lichtelijke stress? Wat ga je meenemen? En wat als je iets vergeet? Lees hoe je zonder inpakstress op vakantie gaat.

Eerder hebben jullie al een aantal tips kunnen lezen om je koffer slim in te pakken. Irene heeft jullie in haar blog al verteld over het maken van een checklist. Zij gaf ook aan dat het handig is om te bedenken wat je écht nodig hebt. Ook gaf Irene de tip om je kleding op te rollen, dit zorgt voor meer ruimte in je koffer. En meer ruimte betekent nog meer kleding meenemen! 

Maar ik heb nog een aantal tips voor je gevonden die een mooie aanvulling op het voorgaande artikel zijn! Zo kun je nog slimmer je koffer inpakken en relaxed op vakantie gaan.

Niet dagelijkse producten

Vooral als je in de herfst of winter naar een tropisch paradijs gaat, heb je producten nodig die je in Nederland niet meer gebruikt. Leg de producten alvast bij elkaar, zodat je deze niet vergeet! Denk hierbij aan zonnebrand, scrub, after sun; misschien moet je deze zelfs nog aanschaffen. 

Combineren maar

Gooi niet klakkeloos een stapel met shirtjes, jurkjes en korte broeken in je koffer. Met de gedachte: “Ik kijk op vakantie wel wat ik aantrek”. Nee, dit komt dus niet goed. Je wilt niet met een misplaatste outfit die club op Ibiza binnenwandelen. Maak dus van tevoren combinaties. Een aantal basis items en outfits die je kunt combineren. Zo voorkom je een ‘fashionblunder’ op vakantie. Ik doe dit al een aantal jaar en het werkt echt heel goed!

Kleding in je koffer krijgen

Er zijn verschillende manieren om de kleding in je koffer te leggen. Voor de volledigheid behandel ik alle drie de varianten:

  1. Voor de beginner: vouw je kleding op en leg dit in stapeltjes in je koffer. Erg veel mensen pakken op deze manier een koffer in. Het is makkelijk en overzichtelijk. Nadeel is dat je lang niet alle ruimte gebruikt. Tip: leg tissues of keukenpapier tussen ieder kledingstuk. Zo blijft je kleding kreukvrij!
  2. Voor de gevorderde: oprollen! Irene heeft hier al over verteld en echt een uitkomst als je niet goed bent in kleding vouwen. Daarnaast benut je meer ruimte dan bij het stapelen van kleding, maar nog steeds wordt de ruimte niet optimaal gebruikt.
  3. Voor de professional: Inpakken als een pro doe je met de bundeltechniek! Hier benut je echt alle ruimte mee én kun je dus het meeste meenemen! Het nadeel is wel dat het minder overzichtelijk is en je gelijk je hele koffer moet uitpakken.

Toiletartikelen

Het grootste gewicht van je koffer komt door je toiletspullen. Ik ben zelf nogal gehecht aan mijn shampoo, olie voor in mijn haar, scrubjes en bodylotion. Maar op vakantie ben ik hier iets makkelijker in. Vooral als je de hele dag op het strand ligt, dan heb je voornamelijk toch beach hair. Dus, denk goed na wat je mee wilt nemen. Koop miniatuurversies, dit scheelt ook vrij veel in gewicht! Of, nog beter, koop je shampoo, scrubjes en bodylotion gewoon op je vakantielocatie. Echt, je kunt deze producten overal kopen.

Trek zware kleding aan

Wil je toch graag wat zwaardere items meenemen? Bijvoorbeeld wanneer je op een rondreis gaat en je goede sneakers nodig hebt? Of wanneer je in de winter naar een koude stad gaat en echt je Uggs wilt meenemen? Trek deze dan aan op de dag van vertrek. Ook met een colbertje of jeans is dit handig. Deze producten nemen vrij veel ruimte en gewicht in.

Prop je koffer niet helemaal vol

Uiteraard wil je op je vakantiebestemming ook nog het één en ander kopen. Die leuke laarzen die alleen op Ibiza te koop zijn of lekker shoppen in een outlet in Amerika. Daar heb je natuurlijk wel ruimte voor nodig! Denk hier van tevoren over na en prop je koffer niet overvol. Het is zonde als je alles in je handbagage moet stouwen of als je een extra trolley moet kopen. En dus moet bijbetalen.

Weeg je koffer

Kom op het vliegveld niet voor verrassingen te staan en weeg je koffer thuis. Zo weet je precies hoeveel je koffer weegt en of je nog gewicht over hebt voor aankopen op je vakantiebestemming. Daarnaast voorkom je dat je op het vliegveld moet bijbetalen. Dit loopt namelijk al vrij snel op tot tientallen euro’s.

Succes met inpakken en fijne vakantie!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.