Ze lopen al weer een tijdje rond en nemen met name in de wat grotere steden het straatbeeld volledig over! ‘Hipsters’. Blijkbaar zijn wij er nog niet helemaal klaar mee, maar onze portemonnee inmiddels wel. Want aan deze trendy (life)style hangt een pittig prijskaartje.

Ontwijk de mainstream

High waist skinny jeans, tattoos, ronde brilletjes, oversized jassen, verwaaide knotten, baarden, vintage rugzakken, opgeschoren haar en dan heb je de basis pas te pakken. Want naast een bepaalde look dien je als waardig hipster ook je lifestyle aan te passen op het gebied van wonen, eten, feesten, gadgets en meer. Dat maakt de hipster uniek en alles behalve mainstream. Toch?

Wat kost deze stolp?

Voor alle unieke hipster-exemplaren die ons landje tegenwoordig rijk is, schieten de barbershops en ruwe koffiebonen toko’s als paddenstoelen uit de grond om aan de vraag te kunnen voldoen. Hier leggen we met z’n alle graag een paar euro meer neer voor een houten schoolkruk en een glas water waar een pas gemaaid gazon in drijft.

Maar ook in de conceptstores lijken we te begrijpen dat een Perzisch tapijt, glazen stolp of een basic T-shirt wat meer mag kosten dan bij de blokker want dit zijn unieke items.  Hoe lang houden we dit vol?

Wat wordt de nieuwe trend?

hipster2

Zou de introductie van de flared jeans het startschot zijn van het nieuwe hippie tijdperk? Een lifestyle waar het om échte tweedehands kleding draait en katoenen tasjes worden gebruikt omdat ze gratis zijn i.p.v. hip?

Volgens metronieuws volgen eerst de Yuccies oftewel de Young Urban Creatives. Dit zijn de hoog opgeleide, creatieve en ondernemende young professionals. Combineer dit met een flinke hoeveelheid ‘hippie’ en je hebt een nonchalant, cynisch en free-minded Yuc. Het zou hiermee dus allemaal ‘hip’ blijven. Maar wellicht kunnen we dan wel weer ongegeneerd op de Kalverstraat shoppen naar een paar betaalbare Clarks of een ander merk met een vintage leeftijd die nu tot de mainstream worden gerekend.

Inspireer jezelf

Ben je een hipster, wipster, flipster, vipster of ben je gewoon jij. Bepaal zelf wat hip is en wat niet, maar draag vooral wat bij jou en je portemonnee past. Natuurlijk raken we allemaal geïnspireerd door de trends van elk seizoen of jaar en daar is niks mis mee. Maar als het gaat over de hipster (life)style zijn er genoeg items te vinden die een karaktervolle, vintage look uitstralen voor een betaalbare prijs. Misschien is die winkel niet hipster-proof maar is het wel hip genoeg voor jou! Je blijft pas echt uniek als jij je eigen combinaties creëert en eruit pikt wat je zelf leuk vindt. Dus laat je niet gek maken met dure prijskaartjes! Winkel (zelf)bewust!

Herken jij jezelf in een van de hipster-kenmerken en wat doe jij met deze trend?

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.