Ik heb lang geen trouwstress gehad. Natuurlijk voelde ik wel wat kriebelen, maar echt stress kon je het niet noemen. Het is pas sinds deze week dat ik twijfel aan al mijn beslissingen. 

Nou ja, aan bijna al mijn beslissingen dan. Ik sta nog steeds vierkant achter de keuze om te trouwen. Over de rest begin ik me nu grote zorgen te maken. En dat is de schuld van mijn allerliefste vriendinnen en familie.

Geel en blauw zijn de kleuren van liefde

'Only great minds can affort simple stye'

‘Only great minds can affort simple stye’

Niet dat zij het ergens niet mee eens zijn, maar zij hebben de aftrap gegeven voor het officiële aftellen. Vorige week werd ik namelijk overvallen door iedereen die ik heel lief vind en meegesleurd naar mijn vrijgezellenfeest!

Omdat ik echt mega fan ben van de minions, hadden ze zichzelf allemaal in een gele polo en een blauwe tuinbroek gehesen. Voor mij was een speciale minionjurk gemaakt, met een enorme laag blauwe tule. Zo kon ik alvast wennen aan de grote jurk die ik over 4 weken draag. Jep, in het begin voelde ik me een tikkeltje voor paal staan. Ik wandel namelijk niet dagelijks in het blauw en geel over straat. Maar alles went, dus ook verkleed als minion door de binnenstad van Rotterdam lopen.

De dag was perfect. We hebben gehightead, genoten van een massage en een onwijs toffe, healthy kookworkshop gevolgd. Uiteraard werd mijn bacheloretteparty afgesloten met een flinke berg foute muziek, een dj die me bijna dwong slagroom van iemand z’n tepels te likken (ieuwl, bah, nee) en een klein, beschamend dansje op de bar.

Mijn eigen minions!

Mijn eigen minions!

Gierende hartkleppen en vlekken in mijn nek

Nu staat er dus eigenlijk niets meer tussen mij en mijn grote dag. Vriendlief krijgt zijn vrijgezellenfeest nog (hoopt ‘ie), maar verder is het alleen nog maar afwachten. En enorm veel trouwstress dus. Ik ben al weken met mezelf in overleg of ik nu wel of geen sluier neem. Ik dacht er zeker van te zijn dat ik rode lipstick zal dragen, maar ook dat is geen vaststaand feit meer. De openingsdans staat op losse schroeven, de tafelindeling is al 6 keer gewijzigd en ik heb me in mijn hoofd gehaald dat er nog minimaal een kilo of 5 af moet. Vriendlief is dus genoodzaakt de laatste maand op een berg sla en schijfjes komkommer te kauwen.

Maar goed, ik ga er maar gewoon vanuit dat de gierende hartkleppen en de vlekken in mijn nek vanzelf overgaan. Misschien is het maar een fase… Misschien duurt het nog 30 dagen en gaat het pas op mijn trouwdag over. Ik houd mijn hart vast.

Hoe zat of zit het met jouw stresslevel? Ik ben benieuwd! 

één antwoord

  1. Barbara

    Ha Gabriella! Wanneer trouw jij? Ik 2 juli, maar heb nog geen ring????. Verder komt het wel goed. En als je 5 kilo afvalt moet he last minute nog je jurk vermaken. Je bent toch al hartstikke mooi afgeslankt!

    Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.