Jarenlang hebben we ons uitstekend vermaakt met het uitlachen van Amerikanen. “Ze dragen áltijd sneakers, zélfs onder hun pak!”. Oh de wansmaak, hilárisch!

Het lijkt erop dat we het keihard terug krijgen. New Balance, Nike, Adidas (iedereen die zijn Stan Smiths of Air Max destijds gegeneerd denkend  “droeg ik dat echt?” heeft weggegooid, krijgt spijt als haren op zijn hoofd): de fashion forward people zijn er dol op. Look who’s laughing now.

De rijzende ster van de sneaker

Het begon met modehuizen die hun modellen de catwalk opstuurden zonder torenhoge voetenkillers, maar met de voeten in comfortabele gympen gestoken. De catwalk. Sneakers! Heel modeminnend fashionland haalde (wellicht eerst een wenkbrauw op, maar toen) opgelucht adem.

Urbanchicks the american way

Sneak your way through life

Want het comfort van sneakers…! Ook ik, als verstokt hakkendrager, ben om. Wat deed ik mezelf toch aan, wanneer ik weer noodgedwongen een avond op een barkruk doorbracht of strompelend de laatste meters naar huis af moest leggen. Comfort is het nieuwe codewoord!

Sneakers & suits

De sneakertrend is een ware hit. Ook dit seizoen weer. Was het eerst nog vooral leuk je New Balance te combineren met een jurkje, we komen steeds dichter bij de eens zo hilarische Amerikaanse draagwijze: sneakers dragen onder pantalon of pak. Legio modebloggers doen het ons voor. De succesfactor zit ‘m in de juiste sneakers (met eerdergenoemde Adidas of slip on sneakers zit je goed) en slouchy pants.

En ik moet zeggen, het ziet er verdorie heerlijk comfortabel uit. En nu dus nog fashionable ook.

Die Amerikanen, ze zijn wellicht zo gek nog niet.

Urbanchicks the american way_2

 

Photo credits: My Dubio, Im next, Camille over the rainbow, jeansfashionlifestyle.

 

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.