Mijn eerste mobiele liefde was een schattige Alcatel met het formaat van een koelkast. Daarna heb ik nooit meer gebruik gemaakt van het merk. Tot vandaag. Is het echt waar dat oude liefde niet roest?

What the F*** is quad-core?

De Alcatel One Touch Idol X (roepnaam: Idol X) is een 5 inch smartphone die draait op Android. De telefoon beschikt over een 1,5 GHz quad-core processor en een camera van 13 megapixels. Als jij nu bijna in slaap bent gevallen, zitten we in ieder geval op één lijn. Ik kan namelijk ook heel weinig met deze informatie. Ik heb over het algemeen weinig verstand van gadgets en een quad-core zegt me al helemaal niets. Daarom voelde ik me ook meteen aangesproken toen UrbanChicks iemand zocht die een telefoon kon reviewen op een niet nerdy manier. Kom maar door met dat ding!

Alcatel One Touch Idol X

Alcatel One Touch Idol X

Liefde op het eerste gezicht

Bij aankomst van de Idol X was het meteen liefde op het eerste gezicht. Het is een strakke, vierkante telefoon zonder poespas. Hij past precies in mijn hand en door de ‘ruwe’ achterkant hoef ik niet bang te zijn dat hij uit mijn vingers glipt. Vriendlief gaf misschien nog wel het mooiste compliment aan de bedenkers van deze telefoon. Als eigenaar van een iPhone 5 pretendeert hij regelmatig de heilige graal in handen te hebben. Nu waren zijn woorden echter: ‘Hij lijkt qua uiterlijk zoveel op een iPhone dat ik heel de tijd de Idol X pak in plaats van mijn eigen telefoon!’

Het enige minpuntje is dat de Idol X wel erg licht aanvoelt. Met een dikte van slechts 7,1 mm heeft hij niet veel om het lijf. Veel mensen zullen dat prettig vinden maar ik heb toch een beetje het idee dat je een speelgoedtelefoon in je hand hebt.

Aan de slag met een satéprikker

Het opstarten van de telefoon was best nog wel een dingetje. Ik heb me scheel gezocht hoe ik mijn simkaart erin moest krijgen. Aan de zijkant zit een verborgen klepje dat opengaat als een klein slagboompje. Maar dat moet je natuurlijk wel weten. Pas na een uitgebreide handleiding op internet en een satéprikker zat de simkaart erin.

Als hij dan eenmaal aangaat, is het verrassend hoe helder het beeld is en hoe mooi de kleuren zijn. Zelfs als je de helderheid vermindert om batterijen te sparen, is alles nog steeds goed leesbaar.

But first let me take a selfie

Een beetje telefoon zorgt er natuurlijk ook voor dat je de meest waanzinnige selfies op Facebook en Instagram kunt posten. De Idol X maakt met zijn 13 megapixel camera erg mooie en scherpe foto’s. Bijkomend voordeel is dat je de foto’s meteen kunt bewerken. Niet dat we Marijke Helwegen-achtige foto’s willen maar een zonnige glow kan nooit kwaad!

Nooit meer hysterisch op zoek naar een stopcontact

En dan nu misschien wel het allerbelangrijkste: de batterijduur. Menig telefoon verliest hier veel punten op. Ik ben nogal een fervent WhatsApp gebruiker en regelmatig komt het voor dat ik halverwege de dag hysterisch op zoek moet naar een stopcontact. Als de Idol X een voldoende op zijn rapport wil, zal hij minimaal van 7:30 uur tot 23:00 uur mee moeten gaan. Dames en heren, ik kan u met lichte trots mededelen dat hij met vlag en wimpel is geslaagd! Ook tijdens zeer intensieve chatgesprekken liet hij me niet in de steek.

De voor- en nadelen op een rijtje

De nadelen:

• Vergeet niet dat het geen iPhone of Samsung is. Men geeft aan dat het voor Alcatel een zeer mooi toestel is, maar dat hij nog steeds tot de middenmoot behoort. Verwacht dus geen hightech hoogstandjes of allerlei fancy trucjes.
• Omdat het geen populaire telefoon is, wordt het vrij lastig om een leuk hoesje te vinden. Ik heb met pijn in mijn hart afstand moeten doen van mijn leuke pinguïnhoes.
• Het touchscreen kan nogal eens gevoelig reageren. Als je tijdens een heftige typesessie met een vezel van je pink per ongeluk het scherm aanraakt, ben je zo je tekst kwijt.

De voordelen:

• Het is werkelijk een beauty! Het design is erg mooi en heeft een classy uitstraling
• De batterijduur is een van de allergrootste voordelen. De Idol X gaat gerust anderhalf tot twee dagen mee voordat hij weer aan het infuus moet.
• In de winkel kost hij rond de €300,-. Voor deze prijs is het echt een top telefoon. Alcatel toestellen staan er om bekend lang mee te gaan. Het zou zomaar kunnen dat je er ruim twee jaar plezier van hebt. Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding dus.
• Er kunnen twee simkaarten tegelijkertijd in de smartphone. Superhandig als je voor werk en privé deze telefoon wilt gebruiken.

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.