Heb je zin in een nieuwe tv-serie, maar weet je niet waar je moet beginnen? Als serieverslaafde weet ik als geen ander wat er te zien is. Lees hieronder mijn 10 kijktips.

“Ja, die kijk ik ook”, “Revenge begint pas weer in maart”, “Wist je dat James en Mary Margaret in het echt ook een stel zijn?”. Zomaar een greep uit mijn dagelijkse zinnen. Mijn tv-gids is mijn bijbel, ik heb drie afstandsbedieningen en honderden kabels achter mijn tv. Mijn “nee, die kijk ik niet” wordt steevast gevolgd door opgetrokken wenkbrauwen en kreten van verbazing en ongeloof. Ik weet het zelf al jaren, maar nu begint het mijn omgeving ook op te vallen: ik ben tv-verslaafd! Dus van wie kun je nu beter kijktips krijgen dan van mij?! Hieronder 10 tips van een serieverslaafde.

1. The walking Dead

twd
De straten zijn uitgestorven, huizen verlaten en het enige dat je hoort zijn vogels, krekels en je eigen ademhaling. Of toch niet….. The Walking Dead is een bloedstollende horrorserie die ervoor zorgt dat je van begin tot eind op het puntje van je stoel zit. Meteen al vanaf de eerste minuut was ik hooked en kon ik niet meer stoppen met kijken. De serie draait om hoofdpersoon Rick Grimes die na een ongeluk wakker wordt in een verlaten ziekenhuis. Hij gaat op zoek naar zijn vrouw en zoon en komt er gaandeweg achter dat de wereld zoals hij hem kende verdwenen is. Naast Rick volgen we nog een aantal andere personages, maar het is altijd de vraag of deze de aflevering overleven. Mijn persoonlijke favoriet is Daryl, de asociale en ietwat onhandige redneck met kruisboog, een fantastische acteur! Naast zombies en bloederige toestanden is het bij The Walking Dead ook te doen om de spanning, vriendschappen en verraad. Want wie kun je nog vertrouwen in een zombie apocalypse? Zoals de slogan zegt: fight the dead, fear the living. 

Benieuwd? Bekijk hier de trailer, als je durft!

2. Arrow

Arrow
Toen de jacht van rijke partyboy Oliver Queen verloren ging op zee had niemand ooit gedacht dat hij vijf jaar later weer op zou duiken. De oude ‘Ollie’ is echter niet meer, want na al die tijd op een hels eiland in the middle of nowhere is hij getransformeerd tot getrainde vechtmachine. Overdag leidt hij het familiebedrijf Queen Consolidated, maar ‘s avonds trekt hij er op uit om Starling City te ontdoen van alle schurken die de stad terroriseren. Uiteraard mag niemand dit weten, zelfs niet zijn moeder, zusje of beste vriend. Wat ik overigens nog geen week had volgehouden, maar dat terzijde. Arrow vertelt het verhaal van Oliver op het eiland, zijn terugkeer naar Starling City en zijn bezigheden als ‘the Hood’. En dat terwijl zijn ex-schoonvader en politeagent Quentin Lance achter hem aan zitten. De jacht is geopend! Naast spannende actiescènes kijken wij dames natuurlijk ook vanwege de sixpack van Oliver, want er is geen aflevering waar hij zijn shirt niet uittrekt…

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de trailer.

3. Melissa & Joey

Melissa&Joey
Mel Burke is een gemeenteraadslid in Toledo met een garderobe waar menig vrouw jaloers op zou zijn. Wanneer haar zus wegens fraude in de gevangenis belandt krijgt ze haar neef Ryder en nicht Lennox in de schoot geworpen. Een hele uitdaging voor een voormalig feestbeest die vaker een wijnglas in handen heeft gehad dan een koekenpan. Tijd voor een manny dus: Joe Longo. De charmante Italiaan is een ex-financiële bobo die failliet gegaan is, maar óók een ster in de keuken. De twee vliegen elkaar constant in de haren terwijl ze ondertussen twee pubers proberen op te voeden. Een zeer vermakelijke serie die doet denken aan Who’s the Boss? met een modern tintje. Doe mij ook zo’n manny!

Bekijk hier de trailer.

4. Suits

Suits
Vergeet Law & Order, Boston Legal en The Good Wife, want Harvey Spencer en Mike Ross nemen de rechtszaal (en jouw huiskamer) over! Schoolverlater Mike die zich bezig houdt met louche zaken komt per ongeluk te werken voor de meest gehaaide advocaat van New York. Hij heeft geen rechtendiploma, maar maakt dat ruimschoots goed met een fotografisch geheugen en een flinke dosis lef. Houd je van een snelle serie met gevatte uitspraken, humor en slinkse collega’s die over lijken gaan? Dan ben je bij Suits aan het juiste adres! Hoewel ze niet centraal staat in de serie, is ze wel mijn favoriet: Donna, de secretaresse van Harvey. Ze reageert altijd heel gevat en dit levert hilarische momenten op.

Suit up! En bekijk hier de trailer.

5. The Following

The Following
Wist je dat er in Amerika naar schatting zo’n 325 seriemoordenaars zijn? Stel je eens voor dat die allemaal samen zouden werken…brrr! FBI-agent Ryan Hardy heeft alles opgegeven om de charmante, psychotische seriemoordenaar Joe Carroll achter de tralies te krijgen, maar zijn gevangenschap is helaas niet van lange duur. De voormalig hoogleraar Engelse literatuur en fan van poëet Edgar Allen Poe ontsnapt dankzij zijn ‘followers’. Deze sekte van koelbloedige seriemoordenaars is een ware nachtmerrie voor iedereen, want ze zijn in allerlei instanties geïnfiltreerd. En dat maakt de serie zo zenuwslopend spannend!

Bekijk hier de trailer.

6. Game of Thrones

Game of Thrones
Wat, nog nooit van Game of Thrones gehoord? Onder welke steen heb jij gelegen hee! Dé hitserie van HBO draait om zeven edele families die om de ijzeren troon en de macht over heel Westeros strijden. En dat gaat er hard aan toe, alles is geoorloofd en niemand wordt gespaard! Naast brute gevechten, veel bloot en onthoofdingen zijn er ook nog de mysterieuze ‘White Walkers’ die van achter de muur naar Westeros op weg zijn. Winter is coming. Of je het nu een leuke serie vindt of niet, ik vind dat je alleen al vanwege de spannende theme song moet gaan kijken!

Bekijk hier de trailer.

7. The Blacklist

The Blacklist
De nieuwste hitserie van dit moment, die een klein beetje doet denken aan Silence of the Lambs. Meestercrimineel Raymond “Red” Reddington meldt zich van de ene op de andere dag bij de FBI, na jarenlang onder de radar te hebben geleefd. Hij biedt zijn hulp aan om Amerika’s meest gezochte terrorist op te pakken, maar wil alleen spreken met FBI-rookie Elizabeth Keen. Waarom vindt hij deze pas afgestudeerde profiler zo interessant? En wat is er toch met haar man? De casting verdient echt een pluim, want James Spader (Red) is briljant in zijn rol. Zonder hem was de serie naar mijn mening niet zo’n succes geworden.

Staat deze serie al bij jou op de lijst? Bekijk hier de trailer.

8. New girl

New Girl
Dé grappigste serie…ever! Jessica Day is basisschoollerares, lekker gek en dringend op zoek naar woonruimte. Ze komt terecht bij drie vrijgezelle mannen, een bijzondere combinatie die veel hilarische momenten oplevert. De sukkelige maar schattige Jess is een typische ‘girl next door’, die in hele herkenbare situaties terechtkomt. Fijn om eindelijk eens te zien dat ik niet de enige ben die ongemakkelijke momenten meemaakt! Mijn persoonlijk favoriet is Schmidt, een zeer ijdele womanizer met OCD die bijna in elk gesprek roept dat hij sterrenbeeld Boogschutter is. De humor van deze acteur is ongekend en ik zit dan ook vaak huilend van het lachen op de bank.

Ook toe aan een flinke lachbui? Bekijk hier de trailer.

9. Revenge

Revenge
Wraak is zoet, volgens Emily Thorne. Ze keert terug naar Amerikaanse badplaats The Hamptons, een plek waar ze als klein meisje zomers veel tijd doorbracht met haar vader. Hij is onterecht beschuldigd door de Grayson familie en uiteindelijk in de gevangenis overleden. Emily zint op wraak en heeft vooral haar pijlen gericht op Victoria Grayson, de vrouw op wie haar vader verliefd was en die hem heeft bedrogen en bestolen. Emily probeert haar plan zo onopvallend mogelijk uit te voeren, maar dat is nog niet zo makkelijk. In Revenge gaat het om leugens, intriges en ‘achter de ellebogen’ werk, wat het een zeer smeuïge serie maakt! Soms zou ik wel eens een dagje Emily willen zijn; veel geld, mooi huis en de hele dag bezig zijn met de meest ingenieuze plannetjes. Maar helaas gaan ze niet altijd zoals gepland….

Benieuwd of Emily haar plan kan voltooien? Bekijk hier de trailer.

10. Once Upon a Time

once-upon-a-time2-300x182

 

 

 

 

 

 

Sprookjes bestaan niet, of toch wel? In Once Upon a Time staan sprookjesfiguren centraal, alleen weten zij niet wie ze werkelijk zijn. Ze wonen in een vervloekt stadje in Maine en kennen geen happy endings meer. Hun enige hoop is Emma Swan, de dochter van Sneeuwwitje en de prins. Alleen zij kan de vloek verbreken, maar dan moet ze eerst door iemand  overtuigd worden. En dat blijkt nog niet zo makkelijk! Vertel jij iemand maar eens dat ze oorspronkelijk uit een sprookjesbos komen….. De makers van Lost zitten achter deze serie en dat merk je direct. De spanning is voelbaar, de muziek onheilspellend en er gebeuren allerlei rare dingen. Het leuke aan deze serie is dat je zelf ook kunt raden wie wie is. En naar mate het seizoen verstrijkt komen er ook steeds weer nieuwe figuren bij. Laat je het me weten als je Pinokkio gevonden hebt?

Bekijk hier de trailer.

Wat vind jij van deze series? Of heb je nog een serie die ik echt moet kijken? Laat het hieronder weten!

12 reacties

 1. Ivo

  Zeg eerlijk dat ik de meeste van bovengenoemde series niet volg. Dus oordelen mag ik niet. Evenwel: House of Cards is echt een must. Blijft overeind dat ik nog niets heb gezien dat de klasse van The Wire of The Sopranos kan overtreffen.

  Beantwoorden
 2. Jan

  True Detective moet wel aan deze lijst worden toegevoed hoor…
  Maar nu ook Suits aan het ‘bingen’. Echt geweldig.

  Beantwoorden
 3. Xaviera

  The Blacklist is erg goed. Van The following word ik wel heel moe: iedereen gaat maar dood 🙂 Trouwens: walking dead ook! Maar goed > mooi lijstje in elk geval!

  Beantwoorden
 4. isari71

  Goeie lijst, maar ik mis er 2 (maar misschien zijn dat meer "mannenseries". Californication en 24 (nieuw seizoen start binnenkort).

  Beantwoorden
  • Irene

   Heb van beide series nog nooit een hele aflevering gezien, maar dat ga ik dus snel maar eens doen! Thanks voor de tips 🙂

   Beantwoorden
  • Irene

   OMG ik heb gisteren voor het eerst Sean saves the world gezien en ik vind het te gek!! Ik betrap mezelf er wel steeds op dat ik zit te wachten tot Karen Walker binnenstuitert 🙂 Of keek je nooit Will&Grace?

   Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.