Je realiseert het je misschien nog niet direct, maar 5 februari is een bijzondere dag. Het is namelijk Nutella-dag! En zeg nou zelf, de beste manier om deze dag te vieren is toch met overdadig veel Nutella?

Hoe het allemaal begon…

Nutella-dag is ontstaan in 2007 toen Sara Rosso zich realiseerde: Er zijn zoveel speciale dagen, maar geen speciale dag voor Nutella? Dat kan toch niet waar zijn? Vanaf toen was er een World Nutella Day…. Yeah! Nutella-dag werd gelijk groter en groter. Steeds meer recepten, foto’s en video’s werden gemaakt.

In 2013 verbood Ferrero, het Italiaanse bedrijf dat Nutella maakt, Sara om nog gebruik te maken van ook maar iets waar Nutella op stond. De hele Nutella community die inmiddels ontstaan was, was woedend! Gelukkig voor alle liefhebbers besloot Ferrero om niet door te zetten: World Nutella Day was gered!

World_Nutella_Day_Final_m

Creatief met Nutella

Tot het ontstaan van Nutella-dag werd Nutella eigenlijk alleen op brood gegeten, maar al snel inspireerden alle liefhebbers elkaar en werd Nutella vanaf dat moment gebruikt in allerlei recepten.

Sara Rosso: “Nutella Day has had a significant impact on the way Nutella is used in the world. Before World Nutella Day, using Nutella in recipes was practically unheard of. Through our extensive recipe list on NutellaDay.com, we’ve inspired people to experiment with Nutella and it’s become a tradition for many families to cook with it as well as just dip their spoons in the jar,” 

Op dit moment bestaan er honderden, misschien zelfs wel duizenden recepten met Nutella. Er is zelfs een recept met bacon en Nutella en een Nutella pizza. Een uitgebreid overzicht met recepten staat op de site van Nutelladay.com.

WACHT!! Voordat je op de link klikt, wil ik je waarschuwen: overmatig gebruik van Nutella kan gevolgen hebben voor de lijn. Helaas.

#NutellaNewbie

Eigenlijk kan het niet, maar het is je vergeven. Echter, alleen wanneer je NU naar de winkel gaat en een pot Nutella koopt. Zorg dat de Nutella op kamertemperatuur is (dat smeert echt veel beter) en proef het. Je bent gelijk fan én verslaafd. Als je het vergelijkt met andere verslavingen, is deze verslaving alleen niet zo heel erg, toch? Laat je in de comments onderaan van dit artikel weten hoe het was?

FEEST!

Anyway, het is dus een feest! Hoewel er veel vreugde te vinden is op Facebook en Twitter (gebruik hashtag #nutelladay op Twitter en Instagram) en ook op de fotosite Flickr (waarschuwing, bevat: Nutella Food Porn), is de beste manier om Nutalla dag te vieren toch echt met een zo groot mogelijke pot Nutella binnen handbereik. Ga bijvoorbeeld lekker wat bakken met Nutella er in. Enjoy!

Hoe ga jij Nutella dag vieren? Heb je een echt ge-wel-dig recept? In naam van alle Nutella verslaafden: Deel dit recept in de comments hieronder!

Oh… mocht je nu misschien denken: is Nutella soms sponsor? Helaas niet.

Money cant buy happiness but it can buy Nutella

3 reacties

  • Walter de Jongh

   Ik geef je groot gelijk! Het is echt heerlijk! Ik betrap mij er soms op dat ik het net even iets te dik smeer. En dan toch blijven smeren 🙂

   Soms ook in de avond: boterham even roosteren, even wat laten afkoelen… en dan een heerlijke laag Nutella erop…

   Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.