Kerstmis staat voor de deur en je vent ijsbeert met paniek in de ogen door het huis. Hij heeft lang zitten broeden op het perfecte kerstcadeau voor de vrouw van zijn leven (jij), en hoopt de plank niet finaal mis te slaan (alweer).

Het is lastig voor hem en dat weten we. We proberen de teleurstelling op ons gezicht dan ook te verbergen als dat mooi ingepakte kerstcadeautje niet is wat we ervan verwachten. We willen niet ondankbaar zijn, maar waarom zit hij er toch telkens zo naast? Wij balen, hij baalt, gelukkig is er Netflix en wijn. Deze drie categorieën foute kerstcadeaus zijn garantie voor een cold and lonely Christmas.

1. Het nuttige cadeau

Een stofzuiger, een braadpan, een stoomreiniger. Allemaal nuttige dingen waar we vast heel blij mee zijn als hij ze meeneemt op een willekeurige dinsdag. Maar niet als ze ingepakt onder de kerstboom liggen. Ik snap dat het verleidelijk is zo’n cadeau te kiezen: het zijn een soort gadgets, en mannen begrijpen gadgets, maar hopelijk is hij voor een kerstcadeau de Mediamarkt voorbij gelopen.

2. Het lelijke cadeau

Hij snapt niet dat we die dikke gouden ketting met die gigantische stenen niet mooi vinden; zijn moeder had er ook zo één en droeg hem elke dag! Sieraden zijn vaak een schot in de roos, maar alleen als hij weet wat we mooi vinden. Was hij nou maar niet te trots om hulptroepen in te roepen en onze vriendinnen om advies te vragen.

3. Het suffe cadeau

Ja, we houden van sjaaltjes en waren oprecht blij met dat mooie zijden exemplaar dat hij twee jaar geleden had gekocht. En misschien ook nog wel vorige kerst, toen hij er weer een had gekocht. Maar als hij denkt dit jaar weer punten te scoren met dit ‘succesnummer’, heeft hij het mis.

Waar lopen we wel warm voor?

Oké, dus dat zijn de valkuilen. Waar kan hij wel mee scoren op een knusse kerstavond met zijn tweeën? Wat zijn de cadeaus waarmee hij duidelijk maakt hoe speciaal hij ons vindt en waardoor we ons op en top vrouw en sexy voelen? Waar worden we wel blij van tijdens een zwoele decemberavond voor twee (nota bene: dus niet tijdens het familiediner!)?

Een mooi, stijlvol lingeriesetje werkt goed, mits hij eerst even heeft gespiekt welke merken en maten we dragen. Ook een verwenweekend naar de sauna stellen wij op prijs.  Wel hopen dat hij het uitstapje ook gelijk boekt, zodat we hem er niet over een half jaar aan hoeven te herinneren dat we ‘toch nog een keer naar de sauna zouden gaan…’.

Deze is voor de echte durf-al’s

Wat als hij met iets originelers aan komt? Iets dat nog spannender is. Misschien ligt er dit jaar wel iets leuks voor in de slaapkamer onder de kerstboom (en ik heb het niet over sierkussens). Iets uit de categorie erotisch dus, en er zijn oneindig veel bijzondere en stijlvolle opties.

Er zijn mooie, kwalitatieve seksspeeltjes op de markt tegenwoordig waar je je niet voor hoeft te schamen. Sommige worden gemaakt van bijzondere materialen, zoals RVS of zelfs hout. Er zijn ook dildo’s die ambachtelijk met de hand worden gemaakt van glas. Met unieke vormen en kleurschakeringen, van elk exemplaar is er maar één. Het zijn een soort erotische kunstobjecten; zo mooi dat je ze op, in plaats van in je nachtkastje wil bewaren. En ja, een dildo van glas is veilig. 

Wat zou jij doen als je man je een erotisch kerstcadeau zou geven? Een glazen dildo, durf jij het aan?

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.