Mijn ‘love for food’ gaat door. Eerder noemde ik al vijf super blogs genoemd (Love for Food), natuurlijk zijn er nog meer van deze fantastische sites. Hierbij deel 2 van mijn ‘love for food’ verzameling.

Eatrunlove.nl

Naast mijn ‘love for food’, heb ik nog een grote liefde… Sport. Tennis staat absoluut op één, maar hardlopen heeft langzaam aan ook een plekje bemachtigd. Mede hierom viel mijn oog op eatrunlove.nl. De 27 jarige Amsterdamse die achter het blog zit, schrijft over food, sport en allerlei andere dingen waar ze blij van wordt: mode, hotspots en boeken. Conclusie: een gevarieerde blog, waarbij de rode draad eten en hardlopen/sport is.

Foodness.nl

“Good food, top products, great health”. Dat is de slogan van deze website, die bestaat uit recepten, blogs en een shop. Een groot gedeelte van de content op deze site wordt door de oprichter (Claartje Schröder) in samenwerking met EEN Media gemaakt, de andere 40% wordt aangeleverd door foodbloggers. Conclusie: een visueel aantrekkelijke site (het oog wil ook wat), waarbij verschillende soorten heerlijke recepten getoond worden naast interessante artikelen over bijvoorbeeld superfoods, leefwijzen en misleidende supermarktproducten.

love_food2

Brendakookt.nl

Wanneer je regelmatig op de website van Brenda Kookt kijkt, krijg je het gevoel haar steeds beter te leren kennen. Ze deelt niet alleen haar heerlijke recepten, maar ook haar detox-ervaringen en recensies van kookboeken en restaurants. De recepten variëren van een soepen en boordjes tot een chocolade muffins (mijn favo) en volledige driegangen diners. Conclusie: een verfrissende combinatie van plog’s, recepten, dagboeken en food gerelateerde evenementen.

love-food

Ohmyfoodness.nl

Een foodblog over meer dan alleen koken. Echter de voorliefde voor lekker eten en het koken van lekker eten spat er vanaf. De website geeft direct een duidelijke verdeling in het typen recepten, zoals zoet, vegetarisch, vis, internationaal en soepen. Travel Tuesday en Fast Food Friday zijn twee van de vaste elementen die wekelijks terugkomen. Conclusie: een hippe, stoere foodwebsite waarbij de persoon achter de blog duidelijk naar voren komt door haar dagboek, maar ook doordat ze een rondleiding geeft door haar nieuwe huis.

Francescakookt.nl

Ze kookt. Samen met haar vrienden. Dit zegt veel over deze site, waarop Francesca’s haar kookavonturen deelt. Het woord is hier niet alleen voor Francesca. Ook Francesca’s co-bloggers (“stuk voor stuk lekkerbekken met allemaal een andere focus”) bloggen op deze site. Nog een opvallend aspect is dat ze zich ook richt op kinderen: er staan recepten voor de kleintjes op en ze biedt kinderkookworkshops aan voor de kleine kokkies. Conclusie: je dagelijkse portie food inspiratie, bestaande uit makkelijke, snelle maar wel pure recepten. Met daarnaast ook inspiratie door middel van recensies van boeken, restaurants en producten.

Nog veel meer sites

Uiteraard zijn er nog veel meer van dit soort heerlijke foodwebsites. Het is dat ik een full-time baan heb, maar anders kon ik mijn dag zo vullen met het lezen van deze websites en zoveel mogelijk uitproberen van heerlijke recepten. Ik heb zo mijn favoriet (zowel qua site als qua recept). Ik hoor graag welke jullie favoriet is!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.