Superfood & gezond eten is hip, that’s a fact. Overal en nergens hoor je dingen als tarwe gras, chiazaadjes en raw cacao voorbij komen. Als je wilt, kan je je echt compleet uitleven met deze producten…mits je een flinke portemonnee hebt. Toch kan je al met kleine wijzigingen in je recepten veel gezondere en vaak ook lekkerder recepten maken.

Als liefhebber van healthy maar vooral ook lekkere recepten (zie ook mijn eerdere blogpost), volg ik veel verschillende blogs en sites die zich richten op gezonde recepten. En dan niet sites met alleen laffe sla recepten en soepjes en sapjes… Maar juist heerlijke, gezonde recepten die niet altijd moeilijk hoeven te zijn, aangevuld met tips voor het koken en om gezond & lekker te leven. Dit zijn de blogs en sites die je wat mij betreft zou moeten volgen voor super inspirerende en heerlijke recepten (en ja, soms zijn de recepten wat minder gezond… maar wel o zo lekker).

Chickslovefood.com
Elise & Nina, de chicks die van food houden. Met veel passie en lol delen ze makkelijke en toegankelijke recepten, praten ze over lekker en goed eten, maar laten ze je ook fantastische nieuwe restaurantjes kennen. Als het kan, maken ze gebruik van biologisch voedsel en over het algemeen bevatten de recepten veel groenten. Conclusie: twee vrouwen die houden van goed & gezond eten en dit graag met andere liefhebbers delen. En vers van de pers, 30 januari hebben ze bekend gemaakt dat er een Chicks Love Food boek aankomt. Ik kan niet wachten!

Bluebelle.nl
Wederom twee vrouwen met een passie voor eten, waarbij hier de focus iets meer op het gezonde aspect ligt. Claire en Vera zijn eigenaar en bedenker van dit platform, waarop ze onder andere inspiratie, tips en recepten delen. De focus ligt op voeding, communicatie en psychologie, omdat “gezond eten meer is dan gezond koken”. Beide dames bloggen regelmatig voor Delicious Magazine, Viva, RED en Glamour. Conclusie: experts op het gebied van psychologie en voeding, maar niet met geitenwollensokken. Hippe recepten, toffe app (Spinach!) en zelfs een boek over kindervoeding (“Easy Peasy”).

Madebyellen.com
Een marketing communicatie expert die het roer omgegooid heeft: Ellen is, naar eigen zeggen, een foodie met liefde voor de meest verse, lokale en onbewerkte producten. Haar blog bestaat uit een verzameling van recepten (zoals een gezondere versie van het koekje bij de koffie, speltkoekjes met noten, maple syrup en sinaasappel), reviews van ontbijt, lunch en diner locaties (veelal Amsterdam), maar ook verslagen van bijvoorbeeld Food Events zoals Lindenhoff Fine Food Farm. Conclusie: veel inspiratie, mooie foto’s en allerlei soorten recepten, maar ook tips om zelf bijvoorbeeld pruimenjam of een vijgennotenrol te maken. Jammie!

Uitpaulineskeuken.nl
Via een vriendin, ook liefhebber van gezonde voeding, stuitte ik op de site van Pauline. Met haar website wil ze mensen laten zien dat koken en lekker eten niet moeilijk en tijdrovend hoeft te zijn. Veel van haar recepten bestaan uit een 5-tal ingrediënten, waardoor ze basic en snel zijn, maar niet standaard. Samen met Kris Verburgh heeft ze het Voedselzandloper Kookboek geschreven, een uitermate populair boek waarin recepten zonder tarwe, suiker en slechte vetten staan.  Conclusie: een strakke, moderne site met toegankelijke recepten, hotspots, reviews en veel inspiratie.

Renskroes.com
Rens Kroes, het zusje van jawel… Doutzen Kroes, is voedingscoach, waarbij ze mensen adviseert in het aanpassen van hun voedingspatroon en lifestyle. Deze site is een klein beetje een vreemde eend in de bijt, maar toch wilde ik deze wel even benoemen. Naast de informatie over voeding coaching, blogt zij zeer regelmatig over tips voor gezond eten en leven, maar ook over zelfbedachte recepten verdeeld in verschillende categorieën (ontbijt, lunch, diner maar ook snacks, smoothies, sapjes en toetjes). Conclusie: strakke (wel wat commercieel-ogende) site vol met recepten, maar vooral ook tips om je voedingspatroon aan te passen.

één antwoord

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.