Je soulmate ontmoeten, dat wil iedereen! Maar wanneer ontmoet je die? Dat is de vraag. Ik vond de mijne al op 4-jarige leeftijd. We zijn een mooie twee jaar samen geweest, maar uiteindelijk zijn we elkaar ontgroeid. Mijn hakken en ik….jep we go way back! Van roze prinsessenmuiltjes tot verkleedpartijtjes met moeders oude hakken, als een trotse pauw paradeerde ik in en om het huis. Twintig jaar en minstens evenveel paar hakken later was ik bij dé shoe party van het jaar: Nelly High Heels.

Nelly High Heels

Speciaal voor hakkenliefhebsters zoals ik organiseert Nelly.com jaarlijks meerdere Nelly High Heels avonden. Zaterdag 8 maart mocht ik via Styletoday een kijkje nemen bij de Utrecht-editie in grandcafé De Winkel van Sinkel. En dat was nog best een hele tocht. Ik weet niet of je wel eens op keitjes hebt gelopen met naaldhakken? Niet? Nou dan raad ik het je ook zeker niet aan! Al wiebelend – als kleine hertjes die net leren lopen – liepen mijn hooggehakte +1 en ik door het centrum van Utrecht. Alle voorbijgangers hadden zichtbaar medelijden met ons, maar ja wie mooi wil zijn, moet pijn lijden! Toen we de rode loper zagen klonken we even blij als iemand die zojuist de Kilimanjaro beklommen heeft: “YESSS, we hebben het gehaald!”. Over de terugweg dachten we nog maar even niet na….

Zwart kan altijd

fredEenmaal binnen trokken de statige heels in de vitrines direct mijn aandacht. Ze stonden er ook allemaal zo mooi bij! In mijn hoofd begon ik alvast redenen te bedenken waarom ik nieuwe schoenen nodig had: “Je hebt geen open schoenen, want die zijn stukgegaan. En kijk eens naar die mooie mintkleur, die heb je nog niet! Maar van zwarte pumps kun je ook nooit genoeg hebben, want zwart kan altijd.” Gelukkig werd ik snel afgeleid door leuke prijsvragen en modegoeroe Fred Paillet (a.k.a. Fred van Leer), die ik overigens de hele avond angstvallig heb geprobeerd te ontwijken. 

“Maakt deze jurk me dik?”

Fred is stylist. Dat wil zeggen: hij heeft verstand van mode. Maar ik niet, mixen en matchen is nou eenmaal niet mijn sterkste punt. Vaak sta ik een half uur voor de kledingkast om uiteindelijk toch te kiezen voor die veilige, zwarte broek, een simpel t-shirt en een jasje. Pas wanneer het eindelijk warm genoeg is om zonder panty’s te lopen, komen mijn rokjes en jurkjes voorzichtig uit de kast gekropen.

“Maakt deze jurk me dik?” vroeg vriendinnetje M. opeens. Dat soort dingen kun je mij beter niet vragen. Echt niet. Ik ben namelijk zo’n sadist die er plezier aan beleeft om dan te antwoorden: “Ach mop, het is niet de jurk…”. Maar deze avond niet. Mijn gedachten waren bij Fred en zijn denkbeeldige reactie op mijn zorgvuldig samengestelde outfit. “Meid, die hakken kunnen hoger hoor. Een kilootje eraf zou niet misstaan. Die broek doet echt helemaal niks voor je lijf. Houd nog toch eens op met dat zwart, pasteltinten zijn helemaal in! Roekoeroekoe!” Waar is nou dat glas bubbels wanneer je het nodig hebt?

De échte fashionistas

Het duurde niet lang voordat de deuren open gingen en een horde vrouwen naar binnen denderde. De een hooggehakt, de ander op comfortabele gympen…het contrast was erg groot. Willen de échte fashionistas opstaan alsjeblieft? Ja jij! Met je kekke leren broek en faux fur jas. En jij, met je iets te korte, maar wel leuke zebrajurkje en oneindig hoge hakken. Tijdens Nelly High Heels heb ik vooral dierenprints gezien, de kleur zwart/wit en veel leer.

Al deze vrouwen hebben één ding met elkaar gemeen: hun liefde voor hakken. En stiekem toch ook wel een beetje de drive om de prijsvragen te winnen…ssst! Niet alleen kregen de eerste 100 vrouwen namelijk een gratis paar schoenen (ja GRATIS!!) en een goed gevulde goodiebag mee naar huis, daarnaast werden er ook nog twee tegoedbonnen van € 60,- en € 150,- verloot onder de dames met de leukste fashion-foto. Toen Fred van Leer de winnaressen bekendmaakte klonk er dan ook een oorverdovend gegil. Hey, who can blame them? Je wint namelijk niet dagelijks even wat euri om te besteden bij je favoriete webshop. Dat ik nog steeds een piep in m’n oor heb neem ik maar voor lief.

Waarom Nelly schoenen?

schoenenJe vraag je nu natuurlijk af wat Nelly schoenen zo bijzonder maakt. Speciaal voor jou dan even een mooi plaatje van één van de hakken uit mijn persoonlijke collectie. Zeg nou zelf, ze zijn toch te gaaf?! Op de webshop kun je terecht voor de meest uiteenlopende soorten schoenen voor elke gelegenheid, van hoge palen en wedges tot gympen en ballerina’s. Stuk voor stuk goede schoenen tegen een leuke prijs. En dat allemaal vanuit je luie stoel.

Organiseren is zeg maar echt mijn ding

Beste Nelly High Heels, ik heb genoten en volgend jaar ben ik zeker weer van de partij! Misschien dan met een glas bubbels in mijn hand, al snuffelend tussen de uitgestalde make-up spulletjes. En en passant bestel ik dan ook nog even die fantastische heels bij jullie. Ideeën genoeg! Ben ik van nature geen stylist, organiseren kan ik daarentegen wel. Organiseren is zeg maar echt mijn ding. Dus jullie uitnodiging zie ik graag tegemoet!

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van Nelly High Heels.

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.