Via het internet kun je bijna alles vinden. Daarom maakte ik me niet al teveel zorgen toen mijn rode nagellak niet alleen mijn nagels maar ook mijn gloednieuwe rok sierde.

opening-nagellak1Vlek verwijderen

Oké, dat is niet helemaal waar. Ik riep tegen man J. ‘Kijk op Google, kijk op Google!’ Wat feitelijk niet eens bestaat ‘op Google’, maar we wisten allebei wat ons te doen stond. We vonden verschillende sites en berichten met dezelfde strekking: ‘Maak je geen zorgen! Nagellak is een van de makkelijkste dingen die je uit textiel kunt verwijderen! Ik was super opgelucht, las een aantal berichten (bijvoorbeeld hier en hier) keek ook nog even dit filmpje – van een man die de vlek verwijdert, of een vrouw met haar op haar armen, wat in beide gevallen geëmancipeerd is (?) – en ging aan de slag.

Google verkoopt onzinimages-5

En de vlek verdween als sneeuw voor de zon. Was het maar waar, lieve vrouwen (en andere nagellak knoeiers). De vlek verdween weliswaar ietsjes, maar ik kreeg een lichte plek rondom de nagellak cadeau. Ik vond het opmerkelijk dat ik niks anders vond dan deze methode. Sterker nog, ik denk dat we elkaar veelvuldig kopiëren op het wereldwijde web. En dat terwijl er een simpele werkwijze voorhanden is:
1. Toets of wat je schrijft juist is en voorzie dat van commentaar of – wel zo leuk – een andere invalshoek.
2. Vermeld in ieder geval de bron.

Reacties van de nagellak industrie

Even terug naar de vlek want ik wist nu wat niet werkt, maar een mislukking is pas een leermoment als je weet wat wél werkt. Ooit leerde ik overigens dat het woord Rakeling dit samenvat.  Dus belde ik in de USA (niet om het extra omslachtig te maken, ik woon daar) met drie producenten van nagellak. Wat raden zij aan?

Ik stond 100 jaar in de wacht bij OPIESSI en Revlon en stuurde in de tussentijd dus ook maar wat mails aan de verschillende bedrijven. Op de televisie gaat het allemaal veel sneller, die maken dus gewoon een afspraak of knippen er wat uit, de boefjes. Op enig moment namen ze op. Eén van de reacties: ‘Tsja, er is weinig aan te doen. Even voorwassen met heet water en er een professionele reiniger naar laten kijken. Ik heb het zelf ook wel eens gehad en het ging er nooit meer uit, want het wordt opgenomen in het materiaal. Zo zonde.’ Nou, dat was alvast nuttig. Dan hieronder een reactie op een van mijn mails.

Screen Shot 2014-03-13 at 9.18.07 AM

 

 

Ik klikte op de genoemde link en kwam terecht bij : ‘How to clean vomit from carpet’. Wat op zich wel aansloot bij het advies dat ik tot nu toe gekregen had, maar geen antwoord op mijn vraag was. En zo wist ik nog niks en probeerde een professionele reiniger.

De professionele reiniger?

Ik ging naar de professionele reiniger, wat de Belgische ‘ELLE’ ook aanraadt overigens, althans, als ‘droogkuis’ stomerij is.

Screen Shot 2014-03-13 at 10.24.17 AM

De hele methode met deppen met aceton enzo, het slaat als een tang op een varken. Onzin is het. Het gaat er nooit helemaal uit, sterker nog, pas maar op dat het hele kleine vlekje niet een enorme verkleurde plek oplevert. Zo vertelde de professionele reiniger. Ik was het met hem eens.

images-6Ook een vlek?

De komende tijd ga ik verschillende dingen testen. Knoeide je kaarsvet op je rok, schoot je uit met je balpen of heb je statisch haar? Ik test of de op het web meest genoemde oplossing werkt en zo niet, dan test ik bij één of meerdere fabrikanten wat zij aanraden. Nu ben ik best een knoeiert, maar input van jullie is leuk. Laat me daarom weten  wat jij graag getest ziet, ga ik het regelen.

7 reacties

  1. Fleur

    Helaas pindakaas, nagellak krijg je dus niet meer uit je kleding. Zit er niets anders op dan je gloednieuwe rok zwart te verven. Ook dan geldt pas op met vlekken! They are nasty! En voortaan je nagels lakken in je ochtendjas, oude kleding of kluspak 😉

    Beantwoorden
  2. Esther

    Ik heb dit weekend nagellak op m'n mooie sportbroek geknoeid en ging er eigenlijk al vanuit dat het een hopeloos geval was. Bedankt voor het uitzoeken ;).

    Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.