Je wilt een keer gaan shoppen, maar alle winkelstraten in Nederland heb je ondertussen wel gezien. Shoppen in het buitenland is dan een uitstekende keuze. Weet je dat je bijvoorbeeld heel leuk kan shoppen in Rome? We geven je graag wat leuke en handige tips.

Eerste keer Rome?

Als dit je eerste bezoek aan Rome is en je komt voor een pure shopvakantie, dan kan de stad deze plannen een andere richting geven. In Rome is het niet onwaarschijnlijk dat je wordt overrompeld door alle mooie en unieke historische gebouwen die de stad rijk is. Bezoek je Rome voor het eerst, dan kan het geen kwaad een langere reis te boeken. Zo geef je jezelf de tijd om te genieten van alle facetten van deze prachtige stad. Heb je absoluut geen interesse in de historie of in culturele uitstapjes, maar wil je vooral shoppen, dan lukt je dat misschien ook wel in een weekend. De keuze is aan jou, Rome is een compacte stad waar veel te doen en te zien is en je je dus voor langere tijd kunt vermaken.

Denk aan je reisverzekering!

Onverzekerd op reis gaan – ook al is het maar een kort reisje – is niet verstandig. Vooral tijdens stedentrips is het gevaar groot. Die drukke winkelstraten zijn natuurlijk hartstikke gezellig, maar het wemelt er van de toeristen die allemaal waardevolle spullen bij zich hebben. Dat weten de zakkenrollers natuurlijk ook. En hoe oplettend je ook bent, het kan toch misgaan. Je staat bijvoorbeeld net in de etalage van dat prachtige Italiaanse boetiekje te kijken en bent zo onder de indruk van de prachtige tassen, dat een zakkenroller z’n slag kan slaan. Zeg maar dag tegen je telefoon (of geld, of camera).

Zorg er dus in elk geval voor dat je je portemonnee zo goed en veilig mogelijk bij je draagt. Bewaar waardevolle spullen die je onderweg niet nodig hebt, in de kluis van je hotel. Het is daarnaast ook heel erg belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat. Sluit je meestal een kortlopende reisverzekering af per vakantie? Dan raden we aan om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Dat is in de meeste gevallen goedkoper en je hoeft dan een heel jaar lang niet om te kijken naar je reisverzekering. Vergeten om verzekerd op reis te gaan kan je dan ook niet overkomen.

De beste winkelstraten 

Na de nodige voorbereidingen (de juiste verzekering, het boeken van je vlucht en hotel) kun je je aanslag op de winkels van Rome gaan voorbereiden. Een goed begin? Deze drie winkelstraten zijn het walhalla voor de shopaholic: 

1)    Via Borgognona

Als je voor het shoppen naar Rome gaat dan mag je deze winkelstraat zeker niet missen, de Via Borgognona. Deze straat is al honderden jaren oud, waardoor de straat en gebouwen een attractie op zich zijn. Vooral voor Italiaanse Designer kleding kun je hier goed terecht. Mocht je dus net je latte over je favoriete blazer geknoeid hebben dan wind je hier een waardige vervanging (maar vooral aanvulling). Alle internationale topmerken zijn in deze straat te vinden, maar past dat niet helemaal in jouw budget, dan zijn de etalages ook de moeite waard om te bekijken. Het oog wil ook wat zullen we maar zeggen.

2)    Via Condotti

De echte modeliefhebber bezoekt de Via Condotti, deze straat is vergelijkbaar met de PC-Hooftstraat. Ook hier vind je vele exclusieve boetiekjes, vooral Italiaanse modemerken zijn hier te vinden. Hier zijn de meeste in Rome gebaseerde ketens. Nog altijd geen tripje dus voor de kleine portemonnee. Mocht je met je hakken in een van de vele kinderkopjes blijven hangen, dan is dit dé plek om nieuwe schoenen te shoppen. Onder andere Jimmy Choo is helpt je aan een nieuw paar.

1)    Via Nazionale

Wil je shoppen in echte Romeinse stijl? Dan moet je een bezoekje brengen aan de Via Nazionale. In deze typisch Romeinse straat kun je echt slagen als je op zoek bent naar traditionele en authentieke producten. Hier vind je geen dure winkels, maar juist kleine ambachtelijke winkeltjes waar je goed kunt slagen voor weinig geld. Een ideale winkelstraat om te slagen voor bijvoorbeeld souvenirs, maar natuurlijk ook gewoon mooie outfits. De winkeltjes hier geven vaak kortingen van 50% tot wel 70%. Dat klinkt mij in elk geval als muziek in de oren!

Heel veel plezier met shoppen in Rome! En laat vooral weten wat jouw Romeinse shop-geheim is.

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.