Na mijn verstuikte enkel kan ik al dertien dagen geen hakjes aan. Dertien helse dagen achtereen staarde ik mijn schoenenkast vol stilleto’s aan. Dertien dagen lang kijk ik van begin tot het einde van mijn werkdag, jaloers om naar de tien centimeter verlenging onder de hielen van mijn sierlijke vrouwelijke collega’s. Ik voel mij ontvrouwd.

Ik hou van mijn hakken

Ik heb lelijke voeten, maar zelfs de lelijkste voeten worden mooi in zo’n geweldige pump. Ok, mijn rug heeft het minder goed met die herniapalen, maar zolang ik daar geen last van hebt, krijg ik er in elk geval niet alleen mooie voeten, maar ook een mooi bilwerk van.  Twee-één voor de hakken.

Ik hou niet van mijn hakken

Natuurlijk zijn er momenten dat ik die hakken het liefst door het raam smijt. Van die dagen dat ik hoofdschuddend mijn schoenen uitdoe na een werkdag en opmerk dat mijn tenen voor ruim vijf minuten niet zonder pijn terug te vormen zijn naar de normale omstandigheid. Toch…

Hou ik van mijn hakken?

Met mijn 1.71 ben ik over het algemeen een stukje kleiner dan mijn medemanmens. Die acht tot twaalf centimeter onder mijn voeten, voorkomen dat ik continu omhoog moet kijken. Daarnaast vind het ik het ook fijner om op gelijke hoogte te staan, maar dat kan ook een emancipatieprobleempje zijn.

Ik hou niet van mijn hakken…

Na een avond stappen en springen op die hoge dingen, gooi ik ze uit. Niet pas als ik thuis ben, maar direct. De bevrijding die je voelt op je blote koude voeten, de spanning van het turen naar de grond. In de hoop niet de volgende ochtend dood op straat te liggen als gevolg van een stuk glas een snee en een leegbloedende teen.

Dus, ik hou niet van mijn hakken?

Ik weet niet of het haat voor hakken is of is haat om te shoppen. Die hakken kosten mij een fortuin. Niet omdat ik elke week een paar van die mooie hoge verse collectie hakjes in een tas mee naar huis breng. Het is omdat ik elke meter met mijn hakken tussen een stadssteen blijf hangen. De schoenmaker en ik zijn inmiddels second base: Hij kent mijn naam en lacht vriendelijk als hij mij de standaard zaterdag voor zijn winkeldeur ziet staan.

Ik hou ontzettend veel van mijn hakken!

Het is geen haat. Hakken zijn sexy. Het maakt niet uit wie ze draagt. Hakken zijn sexy. Punt.

Ik niet kan wachten tot ik weer los kan gaan in mijn schoenenkast. En voor iedereen die het met mij eens is: Elke dag is hakjesdag.

2 reacties

  1. Jan Jans

    Leuk en zo herkenbaar! Laatst stond ik met mijn dochter bij een schoenenzaak. Niet voor hakken, want ze is vrij lang, maar voor leuke laarzen. Mijn vraag: "Passen die nog in je kast? ". Zij:"Pap, niet zeuren, vrouwen kopen altijd schoenen.

    Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.