Het web werkt net zoals the Law of Attraction: typ de juiste vraag of wens in op Google en je krijgt waar je om vraagt.

Het enige verschil is dat bij Google meteen duidelijk wordt dat je je wens/vraag anders moet formuleren en het Universum je daar vaak wat later mee confronteert (oeps!).

Gratis meditatie als cadeautje

Mijn wens en vraag was: een korte, maar degelijke meditatie vinden die alle goede eigenschappen van veel andere meditatiemethoden en -technieken combineert. Niet alleen heb ik die gevonden, maar deze versie is nog gratis ook! Als een Random Act of Kindness verspreid ik dit cadeautje graag onder de UrbanChicks-lezeressen. Alsjeblieft!

Waarom mediteren?

Misschien zie je het nut van dit cadeautje (nog) niet helemaal, dus ga ik even in op het ‘waarom’ van meditatie. In één zin: mediteren creëert meer zelfbewustzijn en meer zelfbewustzijn creëert een zorgelozer leven. Zoals ABC-van-meditatie.nl het verwoord, “Meditatie werkt ook preventief. Het trainen van zelfbewustzijn en met aandacht naar signalen van lichaam en geest luisteren, helpen je meer inzicht te verkrijgen in stressoren, waardoor je op tijd kan ingrijpen en problemen voor kan zijn.” Met andere woorden, meer zelfbewustzijn zorgt ervoor dat je bewust bent van de keuzes die je hebt en maakt dat je daar betere beslissingen in neemt. Krijg je weer een zeurende mail van die ene klant? De rust van meditatie en een verhoogd zelfbewustzijn helpen je dan. Zo wordt niet alleen duidelijker hoe je kunt reageren (boos, begripvol of behulpzaam), maar ook welke gevolgen die verschillende reacties hebben. Dankzij meditatie ben je je dus bewust – op het moment zelf! – van de reactie waar je naar neigt, zoals boosheid, en kun je besluiten anders te reageren. Daarbij ben je vaak ook creatiever in de reactie die je dan besluit te geven!

Zelfbewust zaken doen

Een nog interessanter argument voor het vergroten van je zelfbewustzijn door meditatie, is het recente onderzoek van het Korn Ferry Institute, waaruit is gebleken dat bedrijven met zeer zelfbewuste leiders een beter rendement boeken. Dit onderzoek analyseerde de ‘blind spots’ van 6977 leiders. Dat wil zeggen, er werd onderzocht in hoeverre hun zelfbeeld overeen kwam met de indruk die deze leiders bij anderen achter lieten. De financiële resultaten van de bedrijven waar deze leiders werkten, werden vervolgens vergeleken over een periode van tweeënhalf jaar. Daaruit bleek dat de financieel goed presterende bedrijven meer leiders hadden met een hoog zelfbewustzijn.

En dat allemaal door dat kwartiertje of half uurtje per dag dat je aan meditatie besteed…

Veel zelfbewustzijn gewenst!

Overtuigd? Check dan – en klik op –  de infographic hieronder en klik daarna op de link onderaan de pagina van Mindvalley Academy voor toegang tot de uitgebreide en gratis meditatiemethode (in ruil voor je e-mailadres, uiteraard).

Niet overtuigd? Toch knap dat je tot hier gekomen bent en ik hoop dat je alsnog ontvangt waar je wél op zit te wachten!

12 Steps to Thrive

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.