Mijn vorige artikel ging over Lichter leven. En daar borduur ik nog lekker even op verder. Ik heb mijn huis opgeruimd. Samen met mijn buurvrouw want als ik het alleen doe gooi ik niets weg (herkenbaar?).

Inmiddels heb ik rust in mijn hoofd wanneer ik thuiskom. Ik was gewend om thuis te komen in een huis vol overbodige accessoires en tierlantijnen. Nu is het lekker overzichtelijk. Niet te druk, niet te kil. En als ik geluk heb, kom ik thuis zonder dat mijn (ik hou van ze hoor, echt!) akelige katten een vaas gevuld met steentjes of andere decoratie hebben omgegooid. Dat gebeurt nu niet meer. Het is er weer fijn, kalm. Zo vind ik direct de sereniteit die ik zo nodig heb wanneer ik tijd heb voor mezelf. Echt een fijne plek voor mij om ‘thuis te komen’.

Het was wel even wennen

Vooral als je gewend bent dat je huis stampvol staat met frutsels. Je kon me bijna opgeven voor het programma Verslaafd aan verzamelen. Dat is gelukkig nu niet meer nodig. Wat zeg ik? Ik kom niet eens door de voorronde van zo’n programma. Een huis dat wat leger is kan nog steeds heel sfeervol zijn. Dat blijkt nu wel weer. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht hoor. Toch is het zo. Ik zal je een klein kijkje in mijn huis geven. Op mijn witte zweefplanken van de Ikea zie je hoe rustig en sfeervol het kan zijn:

zweefplank uc

En? Wat vind je ervan? Zie je die schoentjes? Dat zijn de eerste schoentjes die ik ooit heb gedragen. Te zoet.

Opruimen is goed voor je gemoedstoestand

Ik ben iemand die altijd heel erg aanhikt tegen het opruimen en wegdoen van kleren en spullen. Maar sinds ik besloten heb wat lichter te leven is dat een stuk gemakkelijker geworden. Een dag plannen en gewoon beginnen. Wanneer ik nu een kast opentrek denk ik: “Heeeerlijk! Geen chaos, maar kalmheid en nog genoeg keuze.” (Ik hang dan al mijn kleding natuurlijk ook op kleur zodat het nog rustiger oogt.) En dat voelt goed, heel goed. Het is natuurlijk een grote stap om je leven om te gooien en wat meer rust te creëren dan je bent gewend. Maar wanneer je er een keer mee begint voelt het alleen maar positief.

Maak anderen blij met het overbodige

Afgelopen week heb ik ook weer eens een goede daad verricht. Het Leger des Heils heeft van mij een enorme vuilniszak vol met kleding en schoenen gekregen. Het hangt bij mij in de kast te wachten tot de motten er gaten in maken terwijl ik iemand anders een compleet ‘nieuwe’ outfit kan verzorgen. Misschien zelfs wel meerdere. Ik heb rust en ruimte en ik maak iemand anders blij. Een fijnere win-winactie kan ik me niet voorstellen. Ook verzamelde ik Boeddhabeeldjes. Ik heb er een aantal verkocht en een aantal weggegeven. Ik had er zeventien, nu nog drie. Wanneer je een Boeddhabeeldje krijgt zou het je geluk brengen. Eigenlijk heb ik een aantal mensen dus een beetje geluk gegeven. En dat, dat maakt mij dan weer gelukkig.

 

boeddha voor uc goed

Wie heeft een beetje geluk nodig?

Nu heb ik nog een heel schattig beeldje staan (zie foto) die ik graag weggeef aan iemand die wel wat extra geluk kan gebruiken. (Heb je bijvoorbeeld een flinke tegenslag gehad, een belangrijke sollicitatie of wat dan ook?) Laat dan een reactie achter onder dit artikel waarom juist JIJ deze Boeddha wilt ontvangen. Als jij jouw mailadres achterlaat neem ik contact met je op als jouw reactie mij het meest raakt/inspireert.

één antwoord

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.