Misschien heb je het al ontdekt: ‘voelen’ is in.  Hier sluit de cursus ‘Van jezelf houden’ van Marian Palsgraaf mooi op aan. Van puur rationeel in het leven staan wordt niemand gelukkig, maar wat levert van jezelf houden jou op?

Volgens Palsgraaf gooi je in 21 dagen in ieder geval alle negativiteit overboord.  En wie meer waarde hecht aan wat een ander van je vindt in plaats van je eigen geluk voorop te stellen, kan zich naar verloop van tijd zelfs behoorlijk depressief gaan voelen; door bijvoorbeeld altijd te streven naar perfectie, nooit te kunnen genieten van kleine dingen en je eigen dromen niet waar durven te maken.

Marian ondervond dit aan den lijve en ontwikkelde een veelbelovende cursus waarmee je stap voor stap werkt aan een positieve en nieuwe houding. Ook al blijft het soms even puzzelen om het optimale uit jezelf te halen.

21 dagen inspirerende opdrachten en tips

In de cursus Van jezelf houden zorgt Marian – en niet onbelangrijk: jijzelf – er in 21 dagen voor dat je je nooit meer laat leiden door wat anderen van je vinden. Je gaat meer waarde hechten aan wat je écht belangrijk vindt en steekt geen energie in relaties waar je je niet goed bij voelt. Doe je mee aan de cursus, dan ontvang je drie weken lang elke dag een inspirerende mail met opdrachten en tips. In de opdrachten wordt afgerekend met zelfkritiek en gaat de aandacht uit naar de juiste keuzes maken, zelfvertrouwen, een positief zelfbeeld, liefde aantrekken en angsten overwinnen. Klinkt goed, toch?

nwecursus-van-je-zelf-houden-box-kopieRugzakje minder vol

Volgens Marian zijn deelnemers die de cursus tot nu toe hebben gevolgd dik tevreden. Zij merken, zelfs al voor de afronding ervan, dat zij positiever naar zichzelf kijken. Gelukkig benadrukt Marian dat het werken aan jezelf nooit helemaal is afgelopen: “Tijdens de cursus ga je intensief met jezelf aan de slag. Je maakt als het ware een kickstart en wordt je bewust van je eigen krachten en talent. Hierdoor is het gemakkelijker om jezelf te accepteren.”

Acceptie klinkt mij overigens een stuk realistischer in de oren dan in 21 dagen van jezelf leren houden. Zonder wrijving immers geen glans. Of zoals een collega ooit tegen me zei: “Ook al is het nog zo donker, het wordt vanzelf weer licht.” Ze had gelijk, want van de dingen die moeilijk waren, leerde ik het meest. Juist door een rugzakje – wees eerlijk, wie heeft ‘m niet – weet ik wat me voldoening geeft. Toch heeft Palsgraaf me weten te boeien, want in balans door het leven, daar houd ik van.

Het hoeft niet allemaal perfect te zijn

Aan jezelf denken is uiteraard helemaal prima. Je passies en talenten benutten, daar ben ik ook een voorstander van. Dat het leven soms spannend en stressvol is. So be it. Dingen gaan niet altijd zonder slag of stoot. Sterker nog, dit motiveert mij om inventief te zijn en mijn nek zo af en toe uit te steken. Ook al begrijp ik best dat het lastig kan zijn om na een periode vol negativiteit weer met volle moed opnieuw te starten. Is dat het geval, dan kun je op de blog van Marian terecht en wellicht ga jij de uitdaging aan om van jezelf te leren houden in 21 dagen.

Daarnaast deelt Marian in haar online magazine Just Be You inspirerende verhalen van lezers en cursisten. Dit feelgoodmagazine is gratis en helpt je na te denken over het leven, zodat je meer balans vindt. Blader door haar quotes, tips en verhalen heen en laat ons vooral weten hoe jij positief blijft.

 

 

 

 

 

 

3 reacties

 1. Marian

  Wow wat een leuke blog heb je hier neer gezet! Dank je wel voor dit mooie blog bericht en het delen ervan. Ik ga snel eens op de site rondneuzen!

  Warme groet, Marian

  Beantwoorden
 2. Silvia

  Lief, dank je Marian! Met veel plezier over de cursus 'Van jezelf houden in 21 dagen, stappen'. Neus heerlijk rond en dank ook voor je hartelijke mails.

  Groetjes, Silvia de Haan

  Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.