Na acht maanden was ik eindelijk zover dat ik hem durfde te bellen: Bob de stylist. Een cadeautje, omdat ik al jaren moeite heb met kleding kopen. Tijd voor verandering, dus. Maar hoe gaat dat nou, zo’n personal shopper?

Ik kreeg de personal shopper, Bob Willemse, cadeau van mijn vriend en schoonfamilie. Eng, maar oh, zo noodzakelijk. Want ik heb al jaren, en dan bedoel ik ook echt jáááren, moeite met kleding uitzoeken. In twee delen vertel ik je mijn ervaring met een personal shopper. Dit eerste deel gaat over het intakegesprek met Bob. In deel twee volgt de shopdag.

Mijn kledingprobleem

Volgens mij zijn maar weinig vrouwen echt heel zeker over hun kledingstijl of -smaak. Ik in elk geval niet! Ik weet wel íets over wat mij wel en niet staat, maar niet genoeg en ik blijf daarom vaak maar bij het oude vertrouwde. Vervolgens zoek ik vervanging voor kledingstukken die ik niet meer aan kan omdat ze stuk gedragen zijn. Ik durf te weinig met kleur en prints te doen, bang dat ik de plank mis sla. Ben daardoor dus een beetje een grijze muis. Als ik ga shoppen, koop ik heel, heel soms een berg nieuwe kleding, maar meestal kom ik met niets of één kledingstuk thuis. Dat schiet niet op! Aldus mijn kledingprobleem.

Wie ben je en wat wil je?

Bob ging zitten, pakte zijn vragenlijst erbij en vuurde allerlei vragen op me af. Wat doe ik voor werk, wat zijn mijn hobby’s, wat vind ik belangrijk in kleding, welke stoffen vind ik niks, waar loop ik tegenaan bij kleding kopen, op welke delen van mijn lichaam ben ik trots en op welke minder, uiteraard mijn kleding- en schoenmaat en zo nog een stuk of wat vragen. Zelf had Bob al gezien dat ik geen meisjemeisje ben en hij snapte mijn verhaal over wel professioneel willen overkomen, maar met een twist.

Kleding in de shredder?

Dat doen ze dus op tv hè, je halve kledingkast leeghalen en in de shredder gooien. De horror! Dat deed Bob niet. Hij keek vluchtig mijn kast door, sommige items bekeek hij wat langer, en ik heb nog wat voor hem aangetrokken om te laten zien hoe iets stond. Hij maakte her en der wat foto’s. Ik zag wel dat zijn handen jeukten om sommige items weg te doen. Ik beaamde dat er veel hing dat eigenlijk weg moest, maar dat ik dat niet kon zolang ik niets nieuws heb. Als ik dat heb, kan ik prima afstand doen van kleding. Daar wil Bob mij na de shopsessie nog wel bij helpen!

Minder eng

Deze eerste sessie kwam op mij redelijk chaotisch over, het ging voor mijn gevoel van hot naar her. Ik had na afloop het idee dat ik niet alles heb gezegd wat ik wilde zeggen. Inmiddels heb ik dat opgelost door er nog een mail achteraan te sturen. Toch heb ik vertrouwen gekregen in Bob en zijn stylingkunsten en vind ik het een stuk minder eng! Tijdens de intakesessie (ruim een uur) riep hij al van alles aan kleine hints, zoals dat strakke broeken mijn benen langer maken (vooral met leuke pumps), dat ik inderdaad korte, getailleerde jasjes goed kan hebben en lange oorbellen goed zijn voor mijn ronde gezicht. Zijn brein werkte volgens mij al op volle toeren tijdens de sessie! De volgende keer gaan we shoppen, dus dan begint het feest eigenlijk pas echt.

5 reacties

  1. Anniek

    Leuk zeg, was altijd al benieuwd hoe dit in zijn werk ging. Ben erg benieuwd naar de shopsessie! Een before en afterfoto van je garderobe zou ook leuk zijn!

    Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.