Met je tablet door een museum? In de Wonderkamers van Gemeentemuseum Den Haag kan dat. Als bezoeker maak je op een speelse en interactieve manier kennis met kunst.

Een museum bezoeken, betekent dat een langzame tocht langs kunstobjecten? Niet in de Wonderkamers in Den Haag! Als bezoeker speel je de hoofdrol in een game, met virtuele serviezen, de ateliers van kunstenaars of de inrichting van toen. Het is een belevenis, waarbij je ook meteen kennismaakt met beeldende kunst, kunstnijverheid, architectuur en mode.

Berlage en Mondriaan

Maak een Mondriaan

Met een tablet het museum in spreekt ons erg aan, dus vertrekken we op een zondagochtend naar Den Haag. We verdelen ons gezin in twee teams. Met mijn zoon dwaal ik door 13 bijzondere ruimtes, steeds weer een kamer voor ons alleen. We bouwen net als Berlage en dansen met Mondriaan. Helaas voor mijn dochtertje werkt de techniek bij de modeshow niet, de kleding passen kan wel. Natuurlijk maakt ze ook een eigen cover voor een modeblad. Velen uren later hebben we dorst, maar we willen zo graag alle kamers zien. Uiteindelijk zijn we klaar en gaan we naar het depot, daar verzamelen mijn kinderen ieder hun kunst en modeobjecten.

Je eigen tentoonstelling

Wonderkamers

Als ze klaar zijn met hun eigen collectie gaan ze met hun hele virtuele verzameling naar een centrale plek: de middenkamers. Daar zien we minitentoonstellingen, soms zelfs met bezoekers. Ze maken allebei hun eigen tentoonstelling, heel verschillend, daarna volgt een feestelijke opening. We zijn het er allemaal over eens, hier gaan we zeker nog een keer heen.

Ook de Wonderkamers ontdekken?

Het is een leuk uitje voor het hele gezin, maar ook erg geschikt voor een project voor scholen. Alleen voor kinderen? Het is ook erg leuk voor volwassenen die van interactieve tentoonstellingen houden. De tentoonstelling is t/m 18 jaar gratis en met een museumjaarkaart kun je ook voor niets naar binnen.

Ben je weer thuis na je museumbezoek? Ga dan vanaf de bank naar je eigen virtuele tentoonstelling of naar de cover van je modetijdschrift. Hieronder kun je een van onze tentoonstellingen bewonderen.

Minitentoonstelling

Ben je er klaar voor? Ga dan naar de Wonderkamers in het Gemeentemuseum in Den Haag, en laat je verrassen. Eén tip, neem er ruim de tijd voor.

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.