Ga je naar een festival? Zorg dat je je designerkleding meeneemt! Festivalpubliek gaat anno 2014 gekleed volgens de laatste (festival)trends en rolt immer smaakvol de tent uit. De festivalista doet haar intrede.

Streetstyle fashion heeft serieuze concurrentie, het zijn de festivals die deze zomer voor de modeparade zorgen. Festival-dressing ondergaat dan ook een ware evolutie. Oude (“mag vies worden’’) of praktische kleding is niet meer aan de orde: modisch moet het zijn. Net als met de zogenaamde out-of-bed gel geldt: nonchalance wordt zorgvuldig gecreëerd. Een semi-niet-over-nagedachte outfit is het streven.

Festivalista stijlgids

Hoe ga je hip en happening je kater tegemoet? Met deze tips en trucs toon jij je op  Lowlands, Dance Valley, De Parade of het hippie/boeken/foodfestival bij jou om de hoek een echte festivalista.

1. DE festivaltas
Welke tas neem ik mee? Het is een bekende (vrouwen)vraag. Bij festivalbezoek kies je voor de rugzak. Praktisch ja, en een schot in de festivalstijl-roos. Zelfs Chanel heeft rugzakken in de collectie en je weet wat dat betekend. Je. Moet. Een. Rugzak. Hebben. Klaar.

2. Kimono
Lang, kort, met print, effen, met kraaltjes, franjes, studs, van kant of glanzende stof, voor elke stijl en elke vrouw is er een kimono. Te dragen met denim short of jurkje en bovengenoemde rugzak.

3. Hoedjesparade
Mocht je hippe festivalhaar (iets met vlechten bijvoorbeeld) niet zo goed uitpakken of als je niet het type bent voor een bloemenkrans in je haar, ga dan voor een hoed. Instant-cool.

LIZZY-HAT-1

4. Bloemetjes(adem)
De festivalista struint natuurlijk immer charmant en fris over het festivalterrein. En niets zo onaantrekkelijk als een walmende giegel. ’s Ochtends je tent uit rollen en beschaamd je mond houden hoeft niet meer: kauw op een Toothy Tab en er ontstaat vanzelf schuim waarmee je je tanden kunt poetsen.

5. Hippe dorstlessers
Er is huis-tuin-en-keuken-water, maar de gave mensen gaan voor water met iets extra’s. Niet ‘extra’ als in een of ander toegevoegde smaakstof natuurlijk, maar water waarmee je de wereld redt, om maar even iets te noemen. En dat is best wel tof.

Mijn hoedje ligt al klaar en ik zou ook best kunnen kiezen voor een van de mooiere schoudertasjes uit mijn collectie. Eerst dat festivalkaartje nog… Ben jij een ‘festivalista’ of laat je je mooiste/hipste/duurste kleding toch maar veilig thuis?

[Beeld: Elle.com, Carlalafashion]

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.