De eerste baan van Annemarie van Campen

Je eerste baantje: iedereen heeft er eentje. Of het nou een krantenwijk was of achter de kassa bij een of andere keten, de kans is groot dat je je nog exact herinnert hoe dat was.

Wij horen graag jullie verhalen over je eerste job. Dat mag je eerste “echte” baan zijn of je eerste bijbaantje. Zolang je er een mooie anekdote bij hebt, plaatsen wij het op de site.

Dit keer het eerste baantje van: Annemarie van Campen

Geboortejaar: 1985

Vertel, wat was jouw eerste baantje?

1417541_698260286892592_454032181_oIk was een jaar of 10 toen ik mijn eerste baantje kreeg. Midden in de binnenstad van Zutphen groeide ik op, boven de kunsthandel van mijn ouders. Zo heel veel kinderen wonen niet op zo’n plek. Daarom kwam de vraag van de ondernemersvereniging ‘t Rondje’ of iemand hun blaadje wilden rondbrengen voor 25 gulden, al snel bij mijn broer en mij uit. 25 gulden voor een uurtje door de straten lopen is een enorm bedrag als je 10 bent. Ons antwoord was dus volmondig JA. Dit blaadje zorgde er samen met een dagelijks postkantoor-klusje bij de VVV een paar jaar later voordat ik naar mijn oom en tante in New York kon, natuurlijk samen met mijn broer.

En wat is je vooral bijgebleven?

Een van de vaste onderdelen in de route was vlaaienwinkel Limburgia aan de Beukerstraat, ik zie het nog zo voor me. De plicht riep om het blaadje van ‘t Rondje af te leveren, maar ja, dan wist ik zeker dat ik een groot stuk vlaai zou krijgen.

Níks mis mee zou je denken. De eerste keer was dit ook heerlijk, maar na een keer of drie was ik toch iets minder enthousiast over de punt die in mijn beleving ongeveer een kilo woog. Een punt die je op je hand gelegd kreeg, en dan geen vorkje. ‘Hoe eet ik dit!??’ en ‘Hoe krijg ik dit weg!?’ schoten dan altijd door mijn hoofd. Netjes opgevoed als ik was, bedankte je niet voor zo’n vriendelijk aanbod van de aardige meneer of mevrouw achter de vitrine. Daar liep je dan, met in je ene hand een vlaaipunt en in de andere het restant van je blaadjes. Sindsdien heb ik een haat-liefde verhouding met vlaai.

Jouw beurt

Wil jij jouw eerste werkavontuur ook delen met onze lezers? Vul dan het onderstaande formulier in.

En maak er een mooi verhaal van zodat het voor de lezers ook leuk is om te lezen!

  • Deze houden we voor ons en wordt NIET gepubliceerd op de site (duh). Maar zo kunnen we je wel contacten als er iets mis is gegaan met dit formulier.
  • Gewoon omdat je zo knap bent. Onherkenbaar mag ook en jawel, een avatar mag ook. Zorg wel dat je foto minimaal 400 pixels breed is.
  • Dan kunnen we je verhaal een beetje plaatsen 🙂
  • Wat deed je? Wat was je titel? Waar was het? Vertel!
  • Kom maar op met je mooie verhaaltje, wij willen het graag weten!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.