De eerste baan van Mirjam

Je eerste baantje: iedereen heeft er eentje. Of het nou een krantenwijk was of achter de kassa bij een of andere keten, de kans is groot dat je je nog exact herinnert hoe dat was.

Wij horen graag jullie verhalen over je eerste job. Dat mag je eerste “echte” baan zijn of je eerste bijbaantje. Zolang je er een mooie anekdote bij hebt, plaatsen wij het op de site.

Dit keer het eerste baantje van: Mirjam

Geboortejaar: 1983

Vertel, wat was jouw eerste baantje?

IMG_20140308_102010Eén van mijn eerste baantjes was als vloermedewerker in een warenhuis. Ik was vijftien en keek ernaar uit om naast school ergens aan de slag te gaan. Mijn taak bestond uit het aanvullen van schappen en het helpen van klanten, maar mijn collega’s en ik waren uiteindelijk het meest bedreven in het ontmaskeren van winkeldieven.

En wat is je vooral bijgebleven?

Die dieven hadden we goed in kaart gebracht. Kleine jongetjes en bejaarde vrouwen bleken verantwoordelijk voor het overgrote deel van de diefstallen. Die jochies lieten we de gejatte items terugleggen waarna ze door ons meisjes hoogstpersoonlijk via de vooringang het pand uit werden getrapt (check de schoenafdruk). Maar die bejaarden, oh, die bejaarden!

Oude vrouwtjes, die doen het gewoon open en bloot. Die maken pakken kaarten open en stoppen er twee in hun tas. “Die zijn toch gratis per stuk?” Nee mevrouw, die horen in dat pak en die pakken kosten gewoon geld. “Oooh… tsja ik word ook wat vergeetachtig.” Hele lampenkappen schoven ze zo in hun rollatortasjes.

Wat hadden we er een lol in om het door te hebben, ze te volgen tot aan de kassa en dan pas aan te spreken. AHUM! Je zag de spieren verstijven. Tegenwoordig staat er zo’n brede man met opgeschoren haar met een grote V van beVeiliger op z’n shirt. Blijkbaar schrikken meisjes van vijftien toch niet afdoende af…

Jouw beurt

Wil jij jouw eerste werkavontuur ook delen met onze lezers? Vul dan het onderstaande formulier in.

En maak er een mooi verhaal van zodat het voor de lezers ook leuk is om te lezen!

  • Deze houden we voor ons en wordt NIET gepubliceerd op de site (duh). Maar zo kunnen we je wel contacten als er iets mis is gegaan met dit formulier.
  • Gewoon omdat je zo knap bent. Onherkenbaar mag ook en jawel, een avatar mag ook. Zorg wel dat je foto minimaal 400 pixels breed is.
  • Dan kunnen we je verhaal een beetje plaatsen 🙂
  • Wat deed je? Wat was je titel? Waar was het? Vertel!
  • Kom maar op met je mooie verhaaltje, wij willen het graag weten!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.