De eerste baan van Annemiek

Je eerste baantje: iedereen heeft er eentje. Of het nou een krantenwijk was of achter de kassa bij een of andere keten, de kans is groot dat je je nog exact herinnert hoe dat was.

Wij horen graag jullie verhalen over je eerste job. Dat mag je eerste “echte” baan zijn of je eerste bijbaantje. Zolang je er een mooie anekdote bij hebt, plaatsen wij het op de site.

Dit keer het eerste baantje van: Annemiek

Geboortejaar: 1970

Vertel, wat was jouw eerste baantje?

baantjeIn een onbewaakt moment in de winter schreef ik mij als vijftienjarige in bij het uitzendbureau. In een regenachtig en waterkoud weekend werd ik gebeld, of ik ook ‘s nachts kon werken. Mijn ouders keken wat bedenkelijk, maar omdat ik al als peuter een slechte slaper was, mocht ik werken. Ik kreeg via de telefoon de uitleg van de intercedente. Het ging om een bakkerij en ik moest als manusje van alles aan het werk.

En wat is je vooral bijgebleven?

Omdat het buiten koud was, deed ik verschillende laagjes aan, want bij een bakkerij, daar zou het wel warm zijn, en daarna moest ik weer op het fietsje naar huis. Ik meldde me bij de bewuste bakker en toen ik mijn laagjes uit begon te doen, werd ik gewaarschuwd: misschien moest ik al die laagjes maar aanhouden…

Kennelijk werden grote vraagtekens boven mijn hoofd zichtbaar. Het bleek inderdaad om een bakkerij te gaan, maar dan om een bakkerij die ingevroren deeghompen maakte die vervolgens naar het Oostblok vervoerd werden om daar afgebakken te worden. Welbeschouwd stond ik dus de hele nacht in de diepvries om diepgevroren broden in dozen te doen.

Jouw beurt

Wil jij jouw eerste werkavontuur ook delen met onze lezers? Vul dan het onderstaande formulier in.

En maak er een mooi verhaal van zodat het voor de lezers ook leuk is om te lezen!

  • Deze houden we voor ons en wordt NIET gepubliceerd op de site (duh). Maar zo kunnen we je wel contacten als er iets mis is gegaan met dit formulier.
  • Gewoon omdat je zo knap bent. Onherkenbaar mag ook en jawel, een avatar mag ook. Zorg wel dat je foto minimaal 400 pixels breed is.
  • Dan kunnen we je verhaal een beetje plaatsen 🙂
  • Wat deed je? Wat was je titel? Waar was het? Vertel!
  • Kom maar op met je mooie verhaaltje, wij willen het graag weten!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.