Beessie, Draakje, Puppy, harig mini-vriendinnetje, Wezentje, Kruimel! Zo maar een reeks koosnamen die mijn lieve kleine schat regelmatig naar haar pluizige koppie krijgt.

Mijn hondje, Gabanna, is natuurlijk het meest geweldige wezentje ooit op de wereld gezet! Daar heb ik nooit een moment over getwijfeld. Een Liza with a Z hondenversie! Eigenwijs genoeg om Gabanna dubbel en met verve te rocken. En ook al ben ik geen voorstander van het hele: het is het lot verhaal. Ergens denk ik toch dat een hogere macht ons samen heeft gebracht. Een beest en een mens met matching karakter. Menig stylist kan een outfit nog niet zo goed op elkaar afstemmen. Gabanna en ik passen bij elkaar als roze en paars, studs en leer, Yves Saint Laurant en Hedi Slimane. Een hand en een poot op één buik!

Vriendinnetjes

Vriendinnetjes voor het leven! Tenminste: dat denk je. Gisteren ben ik met mijn neus op de keiharde feiten gedrukt. Mijn kleine lieveling gaat echt geen 100 worden. En aangezien ze voor een hondje al aardig bejaard is, zal ik daar toch een keer rekening mee moeten gaan houden. Met het hart in de keel en haar guardian angel of dogs hanger, die aan haar riempje hangt, tussen mijn zwetende vingers geklemd zat ik bij de röntgenkamer op haar te wachten.

We moeten nog zo ontzettend veel doen samen! Ik wil nog zo veel rommelige en uiterst ongemakkelijke poep opruimmomenten met je hebben. We moeten ook nog zo veel wandelen, luieren en samen van het zonnetje op ons balkonnetje genieten. De eerste lentedag waarop we daarvan kunnen genieten is niet ver meer. Met geknepen oogjes in de zon languit liggend op je poefje. Je moet ook nog zo vaak ruzie maken met Louie (hond van mijn vriendje), om vervolgens stiekem toch naast elkaar te gaan slapen. Jaloers worden als Louie het waagt om met een ander teefje aan de haal te gaan. Het kan dus gewoon nog niet!

Bejaard

In mijn hoofd beloofde ik plechtig dat ik in het vervolg van elke drol die ik moet oprapen ga genieten. Ik krijg maar mooi de kans om dat te mogen doen dus ik ga het met liefde doen! Ik weet niet of die belofte het heeft gedaan. Of dat de guardian angel of dogs hanger het was. Misschien was het de combinatie? Maar mijn lieve kleine harige drakenvriendinnetje mocht met een zak vol pilletjes weer mee naar huis. Ze is bejaard en daar horen bejaardenkwaaltjes bij, zo legde de dierenarts mij uit. Ze zal vanaf nu elke dag haar pilletjes moeten blijven slikken, net als menig bejaard mens. En als je het zo bekijkt is het eigenlijk heel normaal.

Trots

Nu is ze niet alleen de allerliefste en mooiste maar ook nog eens de meest dappere hond op aarde! Ik snap eigenlijk niet dat ze nooit tot een soort van hondenkoningin is gekroond. Wat eigenlijk ook wel weer fijn is want dan was ze natuurlijk heel druk met allerlei koninginachtige activiteiten.

Lieve Gabanna! I love you! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.