Overal zie je ze ineens: de hippe, jonge vrouw met even hippe baby. Altijd gekleed naar de laatste mode en in matching outfits. Is een baby tegenwoordig de perfecte accessoire?

Als ik de celebs moet geloven is een baby dé perfecte accessoire. Heel Hollywood doet mee, het lijkt wel een echte babyboom! Sla een magazine open en je ziet: een jonge, hippe vrouw met een baby in haar ene arm en een fancy Birkin bag in de andere. Liefst op torenhoge hakken en bijbehorende duckface. De trend lijkt gezet. De kleding van de kids is natuurlijk matching met mams en de kleintjes hebben ook de nieuwste en hipste schoenen aan. Het lijkt wel alsof iedere dag weer een andere celeb de komst van een nieuw familielied aankondigt.

Ik ben zwanger!

Ook in mijn omgeving zie ik steeds meer mensen die jong aan kinderen beginnen. De ene na de andere babyfoto komt voorbij op Social Media en de dikke buiken zijn niet meer op één hand te tellen. Zelfs topmodel Cara Delevcaraingne deed voor de gein alsof ze ‘preggers’ was. Zo hoorde ze toch even bij de bolle buiken club! Ik wist dat een vriendinnetje van mij vroeg moeder wil worden en het verbaasde me dan ook niet dat ze me laatst liet weten: “We krijgen een kindje, ik ben zwanger”. OH MY GOD, de eerste in mijn clubje! Na de golf van blijdschap begon ik me te realiseren wat dat eigenlijk betekende. Ken je dat gezegde “als één schaap over de dam is…”? Ineens zat mijn hoofd vol met vragen. Wie zou de volgende zijn? Die zwanger is, gaat trouwen of plannen maakt voor samenwonen? Je gaat de klok bijna horen tikken: tik, tak, tik, tak, tik, tak…..

 

Het is een trend

Niet alleen in mijn omgeving, maar ook bij de celebs worden de laatste tijd veel bolle buiken gespot. Christina Aguilera (inmiddels bevallen), Eva Mendes, Hayden Panettiere, Alicia Keys, Mila Kunis, Amanda Peet, Scarlett Johansson….zo kan ik nog wel even doorgaan.  De leeftijden verschillen misschien, maar hip zijn ze allemaal. Het lijkt een trend om zwanger te zijn, zonder bolle buik hoor je er niet bij. Bij sommige vraag je je alleen af of ze de zwangerschap niet soort van “uitbuiten”. Bijvoorbeeld Kourtney Kourdashian, die zwanger is van haar derde kind en iedere zwangerschap nog exclusief aankondigde in haar families’ tv-programma ‘Keeping Up with the Kardashians’. Dan hoop je altijd maar dat ze een baby krijgen omdat ze het echt graag willen en niet omdat iedereen in hun omgeving dit doet. Of omdat ze graag bij de bolle buiken club willen horen.

Kom bij de club

Laatst ging ik met mijn zusje mee op jacht voor een kraamcadeau en we belandden bij de afdeling babykleertjes. Na verschillende oe’s en ahh’s zei ik tegen haar: “wat ontzettend schattig, je zou er bijna een kind door willen!”. Meteen toen ik dat zei gingen er allerlei alarmbellen rinkelen. Alsof er een stem in je achterhoofd fluistert: Kom bij de cluuuub! Ik schrok direct wakker, terug naar de realiteit. “Dat zeg je toch niet!”, zei mijn zusje verbolgen. Zo word je dus zo’n jonge, hippe moeder met een baby in de ene arm en een fancy Birkin bag in de andere. En dat gaat mooi nog even niet gebeuren! No, nein, nee, njet. Misschien over een paar jaar. Tot die tijd geen babykleertjes, maar schattige bow ties voor mijn twee Britse knaapjes.

katjes

 

4 reacties

 1. Valerie

  Nou, echt! Hier dacht ik gisteren nog over na. Soms verdwaal ik op internet en opeens bevond ik mij tussen de "jong en mama" blogs. Gewoon in Nederland, dus niks geen Amerikaans gedoe. Wat ik daar aantrof verbaasde me echt. Heel veel meiden van rond de 23-26 zijn inderdaad jong mama en hip. Ze sporten 2x per week met hun strakke net zo jonge vriend. Zijn niet per se getrouwd, in het bezit van een vast contract of woonachtig in een koophuis. (niet dat dit moet, maar he "vroeger"). Ook posten deze meiden allemaal beauty / lifestyle dingen volgens de laatste trends. Ik begon zelf bijna te twijfelen na de oh zo leuke instagram foto van Doutzen en Lieke van Lexmond. Maar toen dacht ik weer aan het weekendje bezoek van mijn zus en haar 2 kinderen. Too much to handle voor nu 🙂 en in shape blijven vind ik zonder die extra zwangerschapskilo's al moeilijk genoeg.

  Hier de hippe preggie foto http://instagram.com/p/rDanc_zVGX/

  Beantwoorden
 2. Els

  Een heel klein beetje grappig wel 😉 Ik ben blij dat ik niet meer hoef, dat tijdperk is voorbij. Iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt. En tja, als je in de babyleeftijd zit, bén je nu eenmaal jong en mogelijks hip. Dus no pressure behalve als je dat voldoening geeft.

  Beantwoorden
 3. Cecile

  Ik zie het meer als soort emancipatie van moeders. Dat je niet meteen mum pants hoeft te dragen als je een kind hebt, maar dat het gewoon onderdeel van je leven is. Niet een strakke overgang van vrouw naar moeder, maar dat je ook moeder bent, naast vrouw, partner, professional, etc.

  De celebs die je noemt zijn overigens wel hip, maar niet overdreven jong. Beyonce is 32, Alicia Keys 33, Christina A 33, Scarlett 29, Mila Kunis 31, Eva Mendes 40, Amanda Peet 42, Kourtney K 35… Okay dan, Hayden is 25… Maar je gaat me toch niet vertellen dat je een moeder van 30 of ouder echt een 'jonge moeder' vindt?

  Beantwoorden
  • Irene

   Dat ben ik helemaal met je eens Cecile! Wanneer ik moeder word ga ik ook niet in een mum pants lopen 😉

   De celebs zijn inderdaad niet echt 'jonge moeders', maar deze lijst bevestigt wel mijn punt dat er een soort babyboom gaande is.

   Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.