Jij hebt vast ook zo’n rijtje goede doelen die je al tijden steunt sinds je ooit op straat bent aangesproken door een enthousiasteling waar je geen nee tegen kon zeggen.

Want wie wil dat nou niet; meer onderzoek naar nare ziektes, scholen en water voor kinderen wereldwijd en stoppen met die verschrikkelijke dierproeven. Om maar eens wat te noemen.
Maar daarnaast verbind je jezelf graag iets bewuster aan een goed doel. Je wilt dat jouw geld goed terecht komt en kiest misschien ook bewust voor kleinschaliger en persoonlijker. En helemaal mooi als je er direct iets voor terugkrijgt!
In deze blog een aantal ideeën voor goede doelen om te steunen:

Doe iets goeds en krijg er ook nog iets voor terug.

Adopteer een ‘vul maar in’ en krijg er behalve extra karma-punten nog iets anders voor terug:

  • Adopteer een pup. Een initiatief van KNGF Geleidehonden. Een pup doorloopt een opvoeding en opleiding van twee jaar voordat hij aan de slag gaat als geleidehond, assistentiehond of buddyhond. Adopteer een pup en als dank krijg je toegang tot een dagboek vol foto’s en belevenissen van jouw pup. Zo krijg je een uniek kijkje achter de schermen bij de opleiding van pup tot geleidehond.  www.adopteereenpup.nl
  • Adopteer een kip. Een campagne van Bionext, de ketenorganisatie die zich inzet voor duurzame, biologische landbouw en voeding. Door een kip te adopteren, ondersteun je deze manier van landbouw. What’s in it for you? Elke maand een doosje met kakelverse biologische eitjes. En dat zijn toch echt de lekkerste! www.adopteereenkip.nl
  • Overigens kun je ook een appelboom, WNF-dier, bijenvolk  of een stukje Pampus-eiland adopteren.

Zij blij, jij blij!

Koop een product waar je zelf blij van wordt en het aankoopbedrag wordt aan een goed doel gedoneerd, dat is nog eens een win-win situatie!

  • De Viva Glam lipstick/lipgloss van MAC. Elk jaar wordt er een nieuwe editie in samenwerking met een celebrity gelanceerd en de gehele opbrengst (18.-) gaat naar het MAC Aids fund.
  • Nog een product voor mooie lippen: The Body Shop heeft een dragon fruit lip butter. Deze kost 5.-  en de opbrengst hiervan wordt verdeeld over 3 goede doelen die The Body Shop steunt. Om te zoenen!

Crowdfunding; alle kleine beetjes helpen.

Bij crowdfunding gebruik je  ‘the crowd’ om je benodigde (start)kapitaal bij elkaar te krijgen. Via een crowdfunding platform wordt het project gepromoot en kunnen particulieren bijdragen.

Een leuk en succesvol voorbeeld is Cafe Kopjes, Nederlands eerste kattencafe. Oprichter Lenny Popelier startte een actie om haar cafe in Amsterdam van de grond te krijgen. Hier kun je genieten van ‘een cat-a-ccino in een zee van zachte pootjes en staarten’. Als tegenprestatie voor een donatie ontvingen de gevers bepaalde purrrks. In totaal hebben 975 funders €32.715 gedoneerd en staat de opening voor september gepland.

  • Wil je graag een lokale actie starten of ondersteunen? Kijk dan eens op Voor je buurt. Dit is een platform voor lokale initiatieven; iedereen met een goed idee voor hun dorp, buurt of vereniging kan hier geld inzamelen om het idee te realiseren.
  • Vanaf mei 2014 kunnen ook Nederlandse ondernemers geld binnenhalen via de populaire crowdfunding website Kickstarter. Dit platform is minder gericht op goede doelen, maar helpt ook creatievelingen met het opstarten van een project, waar commerciële grotere bedrijven misschien nog geen toekomst in zien. Succesvolle projecten waren bijvoorbeeld de 3Doodler en de Oculus Rift. Bekijk hier alle Nederlandse projecten.

Doneer een glimlach.

Heb je geen geld, maar wel veel humor? Doneer dan een grap!
The Joke Appeal is opgezet door een charitatieve instelling die zich inzet voor jonge mensen met kanker. Zij roepen op om humor te doneren. Moppen, grappen, sketches, alles mag. Alles om deze jonge mensen even af te leiden en te laten lachen.

Een beetje voor een betere wereld, een beetje voor jezelf.

Het maakt niet uit hoeveel je doneert of wat je doneert; je kunt op elke manier bijdragen aan een betere wereld. En naast leuke benefits als lieve foto’s van jouw pup, fijne make-up of het meewerken aan een groenere buurt, levert het steunen van een goed doel je hoe dan ook een instant feel-good gevoel op. En daar kan de hele wereld wat meer van gebruiken!
Remember, everyone smiles in the same language!

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.