Ik moet altijd zo hard lachen om oudere mannen in een sportwagen. ‘MIDLIFECRISIS’ spat er vanaf. Binnensmonds lach ik dan, want stiekem vind ik het ook wel weer schattig.

Jaloers

En ik ben een beetje jaloers op ze; ze hebben een half leven gehad om te sparen en kunnen nu dus eigenlijk alles kopen want hun hartje begeert. Zelf heb ik nog maar een kwart leven kunnen sparen (wat ik overigens niet heb gedaan want ik MOET altijd alles hebben, gier dat ik ben) en ik moet dus echt mijn stinkende best doen wil ik een grote uitgave doen. Wat zeg ik? Eén keer per jaar op vakantie is al een enorme opgave voor me. En hij in z’n hippe sportwagen gaat gewoon twee of drie keer. De mazzelaar.

Kleren maken de man

Naar mijn idee half waar. Vooral wanneer ik een man in zijn midlifecrisis zie rondrennen op zijn spierwitte supersnelle sneakertjes. Ze zien eruit alsof ze een uur geleden zijn gekocht. En die uitstraling zullen ze ook nog wel een jaartje of twee houden. In zo’n geval maken kleren de man niet maar breken ze hem. Want witte sneakers onder een bruin Armani pak? Nee, dat kan niet. Behalve wanneer je Karl Lagerfeld heet, dan kan alles.

Bimbo’s bij de vleet

Wat ik aandoenlijk vind aan mannen tussen de 45 en 55 is dat er naast hen in de tweepersoons, totaal onpraktische sportwagen, een blond grietje zit. Een beetje een Patricia Paay uit 1987. Niks ten nadele van Patricia hoor, ik vind haar fantastisch, maar het is gewoon een bepaald type/soort vrouw. Met een bepaalde uitstraling. Niks mis mee, maar het past. Zie je wat ik bedoel nu ook voor je? Precies! Grappig hè?

De rust van Cash & Carrière

Wanneer je tussen de 45 en 55 bent mag ik hopen dat je als man zijnde inmiddels een beetje een carrière hebt opgebouwd. Al moet ik zeggen dat het met dit onzekere economische klimaat ook niet meer heel gemakkelijk gaat. Ik als knaapje van 27 moet nog studeren, ik moet nog investeren in de toekomst. Hij, hij heeft dat lang geleden al gedaan. De rust van cash & carrière lijkt me heerlijk. Al zie ik het voor mezelf iets anders voor me: een praktische auto, gesetteld en getrouwd met de liefste vent die er rondloopt op deze aardkloot en een flink bakje met knaken in de kluis. Een uitmuntend toekomstbeeld al zeg ik het zelf.

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.