Wil je gezonder eten, maar weet je niet hoe? Dat gezond eten minder lekker is, is een echte fabel. Om dat te bewijzen hier zeven gezonde én lekkere recepten die klaar zijn in een handomdraai. Crop tops, bikini’s, pencilskirts; in de zomer wil je er goed uitzien. Voordat je naar de sportschool rent: wist je dat je er niet bent met alleen sporten? Hé dit shape-up-plan zie ik wel zitten! Wanneer je strakker wilt worden zit ‘m dat voor 80% in voeding en slechts 20% in workout. Dus leg NU die reep chocolade aan de kant!  Toen ik besloot gezonder te gaan eten ging ik op zoek naar gezonde, maar wel lekkere recepten. Ik wilde mijn horizon verbreden, nieuwe dingen uitproberen. Met als doel: fitter worden en gedag zeggen tegen die lelijke vetrolletjes. Vet be gone! En de gezonde gerechten die ik vond waren niet alleen lekker, maar ook zo klaar. Hier zijn mijn zeven favorieten.

1. Ontbijt: pannenkoekjes met kwark en rood fruit (via fitbeauty.nl)

flensjes

Als je houdt van zoet dan is dit het perfecte ontbijt. Heerlijke pannenkoekjes met magere kwark en rood fruit, daar ga je toch fluitend je bed voor uit? En het is nog gezond ook! In plaats van roggemeel gebruik ik wel altijd boekweitmeel, omdat dit licht verteerbaar is en bovendien: glutenvrij.

Recept: http://fitbeauty.nl/suikervrije-challenge-ontbijt/

2. Ontbijt: havermout met peer en kaneel (via foodisgood.nl)

havermout

Met dit ontbijt zit je meteen vol en kun je in één stuk door tot aan de lunch. Handig voor als je een drukke ochtend gepland hebt. Het fijne aan dit recept is dat je gelijk ook al één stuk fruit hebt gegeten. One down, one to go!

Recept: http://www.foodisgood.nl/havermoutpap-met-peer-en-walnoten/

3. Lunch: rijstwafels met zalm en avocado (via focusonfoodies.nl)

Website-header-Glutenvrije-lunch-met-zalm-en-avocado

Mijn laatste ontdekking. Ik eet heel weinig brood, omdat ik er niet goed tegen kan. Rijstwafels zijn voor mij een goede vervanger, maar wat doe je erop? Na lang zoeken en verschillende dingen geprobeerd te hebben kwam ik uit bij dit recept. Zalm en avocado, twee dingen die ik heel erg lekker vind samen op een rijstwafel. En dan heb je gelijk ook je dosis omega-3-vetzuren binnen!

Recept: http://www.focusonfoodies.nl/glutenvrije-lunch-met-zalm-en-avocado/

4. Lunch: witlofsalade met brie en cran­ber­ry­vi­nai­gret­te (via ah.nl)

witlof

Sla is voor konijnen, dat zegt mijn beste vriend altijd. Maar deze salade is zo lekker en fris, die lust iedereen. Wil je er iets meer bite aan geven? Kook een beetje quinoa (spreek uit kien-wa) en schep dat door de salade heen. Als hoofdgerecht is deze salade ook een topper, met verschillende variaties: krokante kipschnitzel met quinoa of reepjes kipfilet en zoete aardappel.

Recept: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R775504/salade-met-brie-en-cranberryvinaigrette

5. Diner: lasagne 2.0 (via healthylicious.nl)

gezonde-lasagne-1024x680

Vind je lasagne vaak ook zo machtig? Vervang de deegbladen eens door groenten, bijvoorbeeld courgette. Een lekkere en makkelijke manier om minder koolhydraten en gluten binnen te krijgen en meer groenten. Echt een lekker gerecht dat het ook goed doet bij visite. Alleen niet bij degenen die vies zijn van groenten…

Recept: http://www.healthylicious.nl/?p=50

6. Diner: boekweit wraps met spinazie, tomaatjes, gehakt en cashewnoten (via chickslovefood.com)

boekweitwraps7

En daar is het boekweitmeel weer! Naast pannenkoekjes kun je er namelijk ook heerlijke wraps van maken, glutenvrij. Wraps zijn eigenlijk altijd wel goed, want je kunt zelf bepalen welke groenten je erin doet. Voor ieder wat wils en ontelbaar veel variaties zodat je nooit precies hetzelfde eet.

Recept: http://chickslovefood.com/home-made-boekweit-wraps-glutenvrij/

7. Gezonde snack: kokos-citroentaart

Kokos_citroentaart_groot-1024x680

Fitter worden betekent niet dat je lekkers moet laten staan, integendeel! Naast je wekelijkse junkday waarop je alles eet wat je wilt om je lichaam uit de spaarstand te halen, mag je best eens een lekker taartje eten. En deze kokos-citroentaart is ook nog eens rete verantwoord!

Recept: http://www.healthylicious.nl/?p=203

Dat wordt smullen. Laat je het even weten als je een van bovenstaande recepten hebt geprobeerd? En of ik nog andere recepten/sites moet toevoegen aan mijn lijstje? Bon appétit!

Coverphoto: focusonfoodies.nl 

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.