Er zijn een heleboel onvervulde wensen in het leven die waarschijnlijk voor altijd onvervuld zullen blijven.  Eén van mijn grote wensen is om ooit in het bezit te mogen zijn van een Hermés Birkin Bag! Het zachte engelengeschal dat bij het schrijven te horen is zal waarschijnlijk ook klinken tijdens het lezen. Vergeet ook niet op het licht te letten dat net iets feller schijnt en de duiven die je nu spontaan rond ziet vliegen. Toeval? Ik denk het niet.

Ze is chique, klassiek, tegelijkertijd stoer en kan tevens elke outfit oppimpen. Een tijdje  geleden las ik een leuk stuk over het walhalla waar de meest fabuleuze tas van het universum gemaakt wordt. Pure poëzie als je leest hoe elke tas met veel zorg en liefde gemaakt wordt bij het modehuis. Wat zal Jane Birkin zichzelf elke dag geprezen voelen als ze na het wakker worden weer beseft dat zij de muze van dit meesterwerk mocht zijn.

Zo dichtbij

Zo’n 6 jaar geleden op een terrasje aan de jachthaven van Monaco heb ik de eer gehad om een Birkin in levende lijve te aanschouwen (ik levend, tas iets minder). Een chique dame streek met haar gezin aan het tafeltje naast mij en mijn vriendin neer, laten we haar Do noemen (dat is wel handig want zo heet ze. Dorina in de volksmond en Do voor intimi).  Urban Chicks Birkin

Zenuwachtig wiebelde ik met knalrode wangen van opwinding achter mijn colaatje, die een behoorlijk deel van mijn salaris in beslag nam, heen en weer. Het moment waar ik tot dan alleen maar Urban-Chicks-Birkin-2van durfde dromen was daar!! Een “sort of” ontmoeting met een Birkin! Ik wist niet waar ik moest kijken en juist weer wel tegelijkertijd. Ze kwam steeds dichterbij en daarmee ook DE tas! Alles ging in slowmotion, mijn zicht werd slechter en normaal praten zat er eigenlijk niet meer in. Gewoon aan het tafeltje naast ons! Daar zat ze, met the legend op schoot. Welk een eer viel mij ten dele! Waar een ander in katzwijm zou vallen als het Michael Jackson was geweest (wat tegenwoordig dan eigenlijk meer heel erg eng zou zijn gezien zijn doodsituatie), heb ik dat bij het aanschouwen van een Birkin bag. Do vroeg nog aan mij of ik niet met de tas op de foto wilde, zij durfde dat best te vragen. De dame leek me ook wel vriendelijk, ze had het wellicht alleen maar leuk had gevonden dat ik een fan was. Maar ik durfde niet. De angst dat de dame met de Birkin mij een freak zou vinden was te groot. Do opperde ook nog dat ze wel een foto wilde maken terwijl ik achteloos langs hun tafeltje naar het toilet zou lopen maar zelfs dat durfde ik niet.

Terugdenkend aan mijn scheiterigheid overspoelt mij zo nu en dan nog een klein huilerig momentje. Ik was zo dichtbij! Wie wil er nou niet met zijn of haar idool op de foto? Dat het bij mij een tas betreft kan ik ook niet helpen, ik heb mezelf immers niet gemaakt. Omdat je momenten in het leven simpelweg niet terug kan draaien probeer ik maar maar gewoon te genieten van het feit dat ik met een Birkin bag het terras heb mogen delen. Daarbij komt ook nog dat de Birkin vasthouden voor de foto me waarschijnlijk te veel was geworden.

Goed voorbereid

Omdat de situatie is zoals die is fantaseer ik er dan maar lustig op los. Ik wordt zelfs lichtelijk paniekerig bij het idee dat ik bij het winnen van de staatsloterij jackpot definitief een kleur zal moeten kiezen. Welke zal ik nemen?? Het scheelt dat ik door mijn obsessie wel op de hoogte ben van de keuze die er is. Eigenlijk heel erg jackpotproof zou je kunnen zeggen. Raisin purple is mijn favo, zowel om de leuke naam als het om feit dat ik van mening ben dat het een echte ‘goes with everythingkleur’ is. Maar vind ik dat volgend jaar nog steeds?.

Je eerste Birkin (oeps… ik sla op hol en begin al te fantaseren over een tweede exemplaar) dient er natuurlijk wel één te zijn die je elke dag kan dragen. Ik ga er voor het gemak vanuit dat ik nog tot 10 januari de tijd heb om de juiste kleurkeuze te maken. Mocht voor die tijd bij verrassing de Postcodeloterij besluiten om mij eens van een andere prijs te voorzien dan een bakje ijs of appeltaart, zal ik dat rommelig vinden maar tegelijkertijd met veel liefde omarmen. Net als de innige en knellende omarming die Gaston staat te wachten als hij aan de deur staat (uiteraard met één arm want de andere heb ik nodig om de cheque uit zijn handen te trekken). En dan kies ik voor de raisin purple.

Thank God voor mijn vooruitziende blik waarmee ik weet wat wijsheid is op Birkinkleurkeuzegebied; hierdoor kan ik een plotselinge prijs best handelen. Is de prijs eenmaal in the pocket, race ik dan meteen als een idioot (bij wijze van natuurlijk anders kom ik de winkel waarschijnlijk niet in) per limousine naar Île-de-France in Parijs waar ik een Birkin aan mijn arm zal hangen, uiteraard zal dit gepaard gaan met het voornoemde engelengeschal

8 reacties

 1. Peter

  Nou Saskia, je ben goed op weg !
  Staat in ieder geval al met een echte Hermés Birkin Bag in één blog.
  Birkin mag ook wel blij zijn met jou, dat je zo positief over haar schrijft.
  Misschien zit er nog wel zo'n mooi stukje voor hen in als je met haar "bag" aan je arm kan lopen?

  Oh . . . en gefeliciteerd met je mooie blog

  Beantwoorden
  • saskiab

   Thanks! Eigenlijk zouden ze me er eentje moeten opsturen. Dan kan ik er elke week een ode aan schrijven 😉

   Beantwoorden
 2. Thalia

  Na het lezen van je blog heeft Birkin er nog een potentiele koper bij… Mogen de goden mij goedgezind zijn op 10 januari, en met goedgezind heb ik het over bedragen die gepaard zijn met minstens 5 nullen, dan durf ik je wel te beloven dat jij een "raisin purple" en ik een "goes with every colour" in Frankrijk op gaan halen!!!
  Bedankt voor het heerlijke leesplezier!!

  Beantwoorden
 3. inge

  Lieve Saskia…ik heb kippenvel op mijn armen…iemand die zo kan schrijven over een tas…(Birkin Bag..Natuurliik.!!!!) daar kan ik alleen maar héél véél respect voor opbrengen…ik ben er dan ook duidelijk van overtuigd dat jij ooit zo'n exemplaar zal bezitten…ik vind je geweldig…

  Beantwoorden
 4. Sylvia

  haha geweldige blog weer!

  Ik heb ook een 'goes with everything and every colour' tas, een oranje Alma van LV en die draag ik idd bij mijn jeans én bij mijn mooie LBD…ik gun jou je Birkin zo! Maar misschien moet je de champagne die je dan natuurlijk krijgt in de boutique maar even overslaan en in plaats daarvan water met een valiumpje vragen 😉 Ik duim in ieder geval voor je!

  Beantwoorden
  • saskiab

   Thanks!! Ik zal je raad om een valiumpje met water zeker ter harte nemen wanneer de situatie zich aandient! Met een glaasje champagne wordt de weelde me vast te veel 😉

   Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.