Het was een oneerlijk gevecht: de gehele zomervakantie werd ik aangevallen door flessen chardonnay. Ik probeerde nog wat terug te boksen maar het waren schijnbewegingen. Ze waren groter, sterker en in aantal overweldigend. 

De teloorgang

Met de drank kwam het verval. Moeders had geen zin meer om uitgebreid te hakken, snijden en spoelen. Het camping sanitair was eigenlijk best ver lopen en het benodigde mes en de snijplank lagen ergens onder in de wasbak tussen de oude koffie en zure restjes melk.  ‘Jongens, mama heeft ook vakantie gaan jullie even afwassen’ was aanleiding genoeg voor die minimonsters om gillend ter aarde te storten. Ik had ze natuurlijk vriendelijk doch dwingend richting washok kunnen dirigeren. Ik had er echter gewoon de kracht niet voor.

Een goed gesprek

Ik was veel te druk in gesprek met mijn BFF: ’” Zooooo ik doe je wel even in een echt glas hoor…voor jou geen plastic….gelukkig werkt het koelkastje wel optimaal…neee zo’n Haags bakkie houden we niet van hè? Ik trek nog wel even een nieuwe open.” We namen het leven diepgaand door en daar hoorde natuurlijk een brok uitgelopen brie bij. Eind van het liedje was dat ik met een pannetje richting frietkot strompelde om met een beetje geluk het laatste kippetje van het spit te veroveren.

Geen ruimte voor gezond

Dat was ook nog niet zo erg geweest met een gezonde salade ernaast. Helaas. Tijdens mijn strooptocht door de supermarché gooide ik de kar vol met kaasjes, Franse shampoos en meer producten die grondig onderzocht moesten worden maar daar lag niet veel groens tussen. Door de overload aan shopimpulsen paste dat niet meer in mijn hoofdje. Kip met friet en zo’n lekkere, zure klodder Dijon mayo eindigde uiteindelijk op mijn bord en in mijn maag.

Rocky Balboa

En nu. De drank en hapjes waren best lekker maar de extra kilo’s en de daarbij horende futloosheid niet. De fles is op doordeweekse dagen in de ban en ik trek mijn bokshandschoenen aan. Ach, uiteindelijk is het geen gevecht, het voelt gewoon beter om gezond te eten hoe saai en belegen dat ook klinkt. Die paar weken te veel eten en drinken leveren me niets op behalve extra kilo’s. Het is een les die nu echt goed aan het indalen is. Het is niet erg dat het gebeurt is maar wijst me juist de weg voor de toekomst. Ik wordt niet gelukkiger van overeten, integendeel. Gewoon even terug naar de basis: drie gezonde maaltijden per dag met zo nu en dan een verantwoord tussendoortje. Gelukkig heb ik boxbites.nl om me te helpen met die verantwoorde tussendoortjes en eind september voel ik me vast zo sterk en fit als Rocky Balboa.

Ik ga van start, jij ook? Boks!

Ta na naaa Ta na naaaa……Feeling Strong Nowww….Gonna Fly Nowww…. (Gonna Fly Now/ theme van Rocky/ Bill Conti)

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.