Ben je een fan van zoetigheid zoals desserts, taartjes of een zoet ontbijt? Bij onderstaande guilty pleasures loopt het water je waarschijnlijk al in de mond!

Culinaire trends

Ieder jaar duiken er weer nieuwe culinaire trends op. Bijvoorbeeld welke ingrediënten hip zijn of een bepaald soort keuken. De hipste foodtrends vind je op Instagram. Mede door de vele bloggers, en dan met name foodbloggers, die de mooiste foto’s plaatsen van het hipste eten. Zo ontstaat er al snel een ware foodtrend. Ik zoek ook graag op Instagram naar foodtrends en zo kwam ik een aantal hele leuke nieuwe trends tegen!

Niet gezond, wel lekker

De foodtrends die ik heb opgezocht, zijn niet allemaal even gezond. Het zijn dan ook voornamelijk ‘guilty pleasures’ die je eens in de zoveel tijd kunt nuttigen. Waarschijnlijk gaan de haren van de echte foodies hierbij ook overeind staan, maar je leeft maar één keer. Een taartje op zijn tijd kan echt geen kwaad!

Foto: Thiago Silva

Foto: Thiago Silva

Red Velvet croissant

Vergeet de gewone croissant, nu is er de Red Velvet croissant! Deze variant is bedacht door Thiago Silva uit New York, een cake ontwerper en pastry chef. De croissant is gevuld met cream cheese en wordt overgoten met Red Velvet glazuur. Het beste van twee werelden dus, een croissant én Red Velvet. Deze croissant is verkrijgbaar bij Union Fare, een restaurant in New York. Dit restaurant heeft overigens nog veel meer varianten van de croissant, zoals een met confetti, een croissant gevuld met ijs of een hartige variant gevuld met kreeft! Ben je nu erg benieuwd naar de Red Velvet croissant? Met dit recept maak je er zelf een!

Like A Velvet Freakshake

Foto: Patissez

Freakshake

De freakshake komt oorspronkelijk uit Australië. Twee deelnemers aan het programma ‘My Kitchen Rules’ kwamen met dit idee. Helaas lagen moeder en dochter al vrij snel uit de show, maar het idee werd werkelijkheid. Ze openden een restaurant, Patissez,  in Canberra, met de freakshakes als hoogtepunt. Deze hype werd onder andere opgepikt in Engeland en nu zijn er ook freakshakes in Nederland verkrijgbaar. Een freakshake is een milkshake in een extreme vorm. Vaak afgemaakt met slagroom, koekkruimels, cake of zelfs donuts. Je kunt onder andere bij Supermercado in Rotterdam en Bulls&Dogs in Amsterdam een freakshake bestellen.

Foto: Darren Wong

Foto: Darren Wong

Raindrop cake

De Raindrop cake is de nieuwste sensatie op culinair gebied in Amerika, bedacht door Darren Wong. Hij heeft een liefde voor bakken, maar is geen professionele chef. Deze cake lijkt op een gigantische regendruppel, vandaar ook de naam. Bij de cake gaat het niet eens om de smaak, de enige ingrediënten zijn namelijk water en een vegetarische variant van gelatine. Er zitten dus weinig calorieën in en dat maakt deze trend verantwoord! De Raindrop cakes zijn te koop op de Smorgasburg markt in Brooklyn, New York. Wil je liever niet zo ver reizen? Met dit recept maak je zelf een Raindrop cake!

Foto: Eggloo Instagram

Foto: Eggloo

Eggloo ijscreaties

In Nederland zijn we al bekend met de frozen yoghurt winkels, waar je zelf je smaak en toppings kan uitkiezen. In New York zit een ijswinkel, Eggloo, die de nieuwste trend op het gebied van ijs verkoopt.

Deze trend is uit Hong Kong komen overwaaien, waar deze ijscreaties als straatsnack verkocht werden. De basis van de ijscreatie is een wafel, voorzien van kleine bolletjes die lijken op kleine eitjes, vandaar ook de naam Eggloo. De wafels zijn verkrijgbaar in drie smaken. Daarna kies je één of meerdere smaken ijs en kun je ook hier toppings aan toevoegen. Het resultaat: een overheerlijke ijscreatie, inclusief wafel.

Er bestaat nog geen recept om zelf een Eggloo ijscreatie te maken, maar met een beetje creativiteit kom je een heel eind! Maak eerst een dunne wafel, schep hier één of twee bollen ijs op en maak de creatie af met je favoriete toppings zoals karamelsaus, confetti, hagelslag of snoep.

Ik zou eigenlijk alle bovenstaande trends wel willen proberen. Welke kies jij? Of misschien heb je al een foodtrend uitgeprobeerd?

één antwoord

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.