Ok, misschien is dat een beetje een rare vraag. Ik zal het anders formuleren: Gebruik jij je vrouwelijkheid soms om iets gedaan te krijgen? Of vind je dat ‘not done’? Aanleiding is een klein voorvalletje tijdens onze roadtrip. Ik hoor graag wat jij ervan denkt.

Als inleiding moet ik je misschien eerst even wat meer vertellen over onze roadtrip. Samen met mijn man en dochter van 10 reis ik enkele maanden door Zuid-Europa in een camper. Heel avontuurlijk, confronterend, spannend en leuk allemaal. Ook een gewéldige test voor je relatie trouwens! Binnenkort schrijf ik er een artikeltje over, beloofd.

Alles volgens het boekje

Wij zijn ontzettend brave camperaars. Zo gaan we altijd netjes onze watertank vullen en lozen op de daarvoor voorzien plekken en zullen we nooit (nooit!!!) ons chemisch toilet ergens anders reinigen dan waar dat mag. Want dat gebeurt dus wel he, dat mensen hun drollen dumpen in een rioolputje enzo. Bah!

We hadden net een nachtje op een camping doorgebracht vlakbij Granada en gingen vertrekken naar het Alhambra. Op de camping hadden we onze watertank al gevuld en de WC gereinigd. Wat we niet vonden was de plek om ons vuile water te lozen, dus dat vroeg ik even na. Het bleek om een plek te gaan op de oprit van de camping, in een zanderig hoekje waarin een gootje was uitgegraven. Heel vreemd, want meestal is het een soort riool rooster waar je met je camper over rijdt om te kunnen lozen. Maar goed, wij luisteren naar wat de campingbazin ons vertelt en gaan braaf op het voorziene plekje staan.

Goeiedag meneer de agent

Op het moment dat Mr Lazy Bird zich netjes boven het gootje heeft gemanoeuvreerd en ik het klepje opentrek om het water te lozen, stopt er een Spaanse politiewagen naast ons. ‘Hola!’. Ze waren met zijn tweeën in hun groene uniform en één van de twee had duidelijk de leiding. Hij had van die spiegelende glazen in zijn zonnebril en zag er erg macho uit. Nu spreek ik toevallig een mondje Spaans en ik groet vrolijk ‘Hola’ terug, maar je had het natuurlijk al geraden. De politieman was boos want we stonden illegaal water te lozen.

Enter ‘het jurkje’.

Het decolleté-effect

Ik bezit welgeteld één BH met push up functie, en laat ik die nu toevallig aan gehad hebben die dag. In combinatie met een groen zomers jurkje kon je spreken van een heus decolleté, wat bij mij uitzonderlijk is (bescheiden B-cup). In mijn allerbeste Spaans maakte ik duidelijk, dat er geen kwaad opzet in het spel was en dat we ons op camping grondgebied bevonden en toestemming hadden. De agent gaf ons, nog steeds zeer macho, een standje en zei dat we dit nooit mogen doen, dat er zware straffen op staan. Maar op dat moment begon ik te beseffen welke outfit ik droeg, want zijn macho houding klopte niet meer met wat hij zei. In plaats van een boete kreeg ik namelijk een tien minuten durende uitleg over waar we allemaal terecht kunnen met onze camper en welke de goedkoopste parkings zijn, tot zelfs welke metro we moeten nemen naar het Alhambra. Het eindigde er zelfs mee dat we de politiewagen mochten volgen naar de dichtstbijzijnde plek waar we konden lozen!

Mijn magisch toverstafje

De reactie van Mr Lazy Bird toen ik weer in de camper stapte was een droog: ‘Goede BH’. En weet je, hij had gelijk. Als hij het was geweest die de klep had geopend om te lozen, dan was het misschien heel anders gelopen. Diezelfde dag zorgde het decolleté-effect er ook nog voor dat we aan het Alhambra niet in de rij hoefden te wachten, maar werden doorgelaten langs het gangetje voor groepen waar op dat moment niemand stond. Ik wist het, mijn man wist het. Decolleté + glimlach = bingo.

Vroeger kon ik er zo van steigeren dat mannen zich daardoor laten beïnvloeden, maar die dag vond ik het voor het eerst in mijn leven prima. Het voelde alsof ik een soort magisch toverstafje had, waarmee ik dingen gedaan kreeg die anders niet lukten. Ja, het is oppervlakkig. Ja, mijn decolleté heeft me ook al minder leuke momenten bezorgd. Ja, het is niet eerlijk.

Maar mag ik er toch even van genieten? Wat vind jij?

 

5 reacties

 1. Ira

  Nou nee. Ben piepklein (1 meter 50) en heb nog net met moeite een A-cup. Daar zitten die kerels niet op te wachten hoor.

  Beantwoorden
  • Lazy Bird

   Hoi Ira! Daar heb je een punt…maar je begrijpt wat ik bedoel, toch? Toen ik jong was verborg ik alles wat ik had, nu ben ik 41 en vind ik het jammer dat ik nu pas besef dat het goed is zoals het is. Jezelf mooi vinden is de kunst. En ik ben ook geen fotomodel, maar ik draag mijn lichaam vandaag met meer zelfvertrouwen dan toen ik 25 was. En niet alle mannen kijken naar je decolleté hoor 😉

   Beantwoorden
   • Ira

    Dag Lazy bird! Dat vind ik mooi erg advies en je hebt zeker helemaal gelijk daarin. Toevallig zit ik nu in een levensfase waarin ik mezelf meer leer ‘schijt’ te hebben aan alles, dus misschien helpt het mijn body image ook wel, haha!

 2. man

  Hier een man,… en kan het antwoord van Lady bird beamen. Voor mij en vele anderen, gaat het echt niet om de grootte van de borsten. Veel belangrijker is je uitstraling…

  Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.