Ik dacht nooit dat het regelen van een bruiloft makkelijk was, maar dat er zoveel bij komt kijken, wist deze bruid echt niet. Het vinden van een jurk heeft iedereen wel op zijn lijstje staan. Het zijn juist de kleine, totaal onlogische dingen die je snel vergeet. 

Nu het nog maar anderhalve maand duurt tot de bruiloft, heb ik steeds vaker een ‘oh ja-momentje’. “Oh ja, dat moet ik ook nog regelen.” En: “Oh ja, daar heb ik nog helemaal niet aan gedacht”. Ik heb de 7 dingen die het makkelijkst over het hoofd worden gezien voor je op een rijtje gezet.

1. Het rode monster

Niemand, maar dan ook echt niemand, wil ongesteld zijn op haar trouwdag. Ten eerste is dat niet het moment van de maand dat je het lekkerst in je vel zit. De kans is groot dat je buik de vorm van een ballon aanneemt, dat je rondloopt met serieuze moordneigingen en dat je gezicht onder de gezellige, rode vriendjes met witte koppen zit. Ten tweede is jezelf verschonen behoorlijk lastig als je een trouwjurk draagt. Er zit sowieso meters dure stof in de weg en als je pech hebt, ook nog een hoepel. Niet te doen als je het mij vraagt.

Tel daarom alvast een paar maanden van tevoren wanneer je ongesteld moet worden. Als je de pil slikt, is het mogelijk een beetje te schuiven met de uitkomst. Mocht je wel last hebben van het rode monster op De Grote Dag, dan is er natuurlijk ook geen man overboord, maar het is fijner als je nergens aan hoeft te denken.

2. De persoonlijke handtas

De handtas van de Nederlandse vrouw weegt gemiddeld 2,4 kg. Vraag me niet wat we allemaal meeslepen, maar klaarblijkelijk hebben we het hard nodig. Om op je trouwdag dan opeens helemaal ‘kaal’ te zijn, is een flinke domper. Waar moet je telefoon? Waar laat je je lipstick, je zakdoeken, je spiegeltje en je geurtje?

Tip van de dag: zorg voor een handtas op pootjes. De mijne luistert ook wel naar de naam ‘zuslief’ en is op de dag zelf niet alleen mijn getuige en de allerliefste zus op aarde, maar ook degene die al mijn spulletjes met zich meesleept. En alles wat niet in haar tas past, mag in de trolley van mijn BFF. Beter kan ik het niet regelen!

3. Niet alleen de bruid en bruidegom krijgen cadeautjes

Als bruidspaar steek je zelf het meeste tijd en energie in de bruiloft. Logisch, het is ook jullie dag. Maar daarnaast zijn er nog veel meer mensen hard aan het werk om het voor jullie het mooiste moment ever te maken. Denk bijvoorbeeld aan de ceremoniemeester(s) en de getuige(n). Hoe leuk is het om hen tijdens het diner, of vlak voordat het feest, begint te verrassen met een cadeau? Het hoeft echt geen reis naar de Malediven te zijn, een kleinigheidje waaruit jullie waardering blijkt, is al meer dan genoeg.

4. Nageltjes gelakt en wenkbrauwen geplukt

Ik ben geen fashionista. Mijn motto is dat ik het vooral niet koud moet hebben en dat het makkelijk moet zitten. Diezelfde laksheid komt ook terug in mijn make-up en hair do. Ik draag graag lipstick, maar kijk daarentegen nooit naar de vorm van mijn wenkbrauwen. En mijn nagels zijn netjes en schoon, maar zelden voorzien van een gezellig lakje.

Toen iemand aan mij vroeg wat ik met mijn nagels ging doen, stond ik dan ook redelijk met mijn mond vol tanden. “Uh, moet je daar iets mee doen dan?”. Ja dus. Stom. Helemaal niet aan gedacht. En als ik toch langs een specialiste ga, dan kan ik net zo goed meteen mijn wenkbrauwen onderhanden laten nemen. Zijn die ook weer on fleek. 

Heb jij ook van die ‘vergeten zones’? Smeer jij bijvoorbeeld nooit iets op je lippen? Vergeet daar dan op je trouwdag geen aandacht aan te geven.

5. De fotograaf en de DJ hebben ook honger

Onze fotografe is er de hele dag bij. ‘s Ochtends vroeg zet ze me op de gevoelige plaat als ik mijn jurk aandoe, en ze gaat pas naar huis als we onze openingsdans hebben gedaan. Zo weten we zeker dat alle mooie, bijzondere momenten goed worden vastgelegd. Maar ja, zo rond een uur of 5 zal zij ongetwijfeld ook flinke trek krijgen. En als wij dan met z’n allen aan het diner zitten, zou het natuurlijk wel karig zijn als zij op een boterham zit te kauwen.

Vergeet daarom ook de mensen die je hebt ingehuurd niet van iets lekkers te voorzien. Het hoeft natuurlijk niet hetzelfde diner te zijn als dat van jullie, maar van 8 uur in een zakje worden bammetjes echt niet lekkerder. Voor een lekkere salade of een hamburger met patat is zo gezorgd!

6. Voorkom chaos: maak een fotolijst!

Nu we het toch over foto’s en fotografen hebben: geef van tevoren meteen even door met wie je allemaal op de foto wilt. Niets is handiger dan een lijst met namen die je ceremoniemeester kan afroepen. Even lachen en weer door! Zo loopt jouw fotomoment lekker gestructureerd en duurt het ook niet zo lang.

7. Een noodpakket

Pleisters voor de blaren, zakdoekjes voor de tranen en naald en draad voor het geval de bruidsjurk het dreigt te begeven. Een case of emergency doos is echt een verplicht accessoire op de grote dag. Het zou zonde zijn als je later op de foto’s alleen nog maar naar dat losse zoompje kijkt, terwijl dat zo verholpen had kunnen worden.

Welk oh ja’tje ben ik nog vergeten? Help me mijn lijst compleet te maken! 

2 reacties

  1. Sascha

    Het allerbelangrijkste om niet te vergeten is drinken! Flesje water voor tussen de momenten in vooral onderweg in de auto en tijdens de fotoshoot. En je telefoon lekker thuis laten, genieten van de mensen om je heen en je (bijna)man dat ding staat dat alleen maar in de weg. En als er dingen geregeld moeten worden… Daar heb je als goed is ook mensen voor ????.

    Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.