Op een originele locatie een cocktail drinken en genieten van adembenemend uitzicht? Dan ben je in een ‘sky bar’ aan het juiste adres! Een cocktailbar gelegen op een hoge verdieping, dat is een sky bar.

In Nederland zijn we ook voorzien van een aantal barretjes op bijzondere hoogte. Wat dacht je van de SKYY bar in het WestCord Fashion Hotel in Amsterdam? Een fantastisch uitzicht over Amsterdam wanneer je een cocktail drinkt op de tiende verdieping. Maar, tiende verdieping? Dat is nog niks vergeleken met de sky bars in het buitenland! Hierbij de vijf hoogste barren ter wereld. Niet fijn wanneer je hoogtevrees hebt.

At.mosphere in Burj Kalifa, Dubai

At.mosphere in Burj Kalifa, Dubai

1: At.mosphere sky bar in Burj Kalifa, Dubai

De Burj Kalifa in Dubai is het hoogste gebouw ter wereld. Logisch dat hier dus ook de hoogste sky bar is gevestigd. Op 442 meter boven de grond, op de 122ste verdieping van het gebouw bevindt zich At.mosphere. Een restaurant en lounge met een adembenemend uitzicht. Als je hier wilt dineren is het handig om vooraf te reserveren, aangezien het restaurant én het uitzicht behoorlijk populair zijn. Uiteraard kun je er ook alleen één van de vele cocktails uitproberen. Drink een lekkere cosmopolitan en geniet van het adembenemende uitzicht over Dubai.

 

Ozone bar, The Ritz-Carlton, Hong Kong

Ozone bar, The Ritz-Carlton, Hong Kong

2: Ozone sky bar, The Ritz-Carlton, Hong Kong

Deze bar heeft echt de meest spectaculaire uitstraling van deze top vijf.  De bar is ontworpen als een paradijselijk experiment. Met natuurlijke elementen en de diepblauwe kleur is het net alsof je je in de open lucht bevindt. Een DJ zorgt voor een aantal leuke deuntjes en jij kunt genieten van een overheerlijke cocktail of wat Aziatische tapas. De Ozone bar hanteert wel eens strenge dresscode, maar die is eigenlijk alleen geldig voor mannen. Geen korte broeken, slippers of andere open schoenen en mouwloze shirts voor je mannelijke gezelschap dus! De Ozone skybar in Hong Kong is gelegen op de 118de verdieping van het International Commerce Centre.

3: 360 restaurant, CN Tower, Toronto

360 restaurant, CN Tower, Toronto

360 restaurant, CN Tower, Toronto

Heb je altijd al een keer op hoog niveau willen dineren, letterlijk en figuurlijk? In Toronto is dit mogelijk! Op 351 meter boven de grond kun je genieten van één van de beste restaurants van Canada. Dit restaurant in de CN Tower geeft een spectaculair uitzicht over Toronto. Laat je verrassen door Chef Peter George en proef verse ingrediënten gecombineerd met typische Canadese producten. Het restaurant is ook uitgerust met een wijnkelder en dit is gelijk de hoogste ter wereld. Een authentieke wijnkelder is nagebootst maar dan op 351 meter hoogte. Hier liggen maar liefst 9000 flessen opgeslagen. Het restaurant heeft meerdere awards gewonnen waardoor het verstandig is om te reserveren van tevoren. Dit kan via de website.

4: Signature Lounge, John Hancock Centre, Chicago

Signature Lounge, John Hancock Centre, Chicago

Signature Lounge, John Hancock Centre, Chicago

De Signature Lounge bevindt zich op de 96ste verdieping van het John Hancock Centre in Chicago. Een verdieping lager. de 95ste, is de Signature Room gevestigd, het restaurant. Zowel het restaurant als de lounge bieden een waanzinnig uitzicht over Chicago en Lake Michigan. Overdag, wanneer het helder is, kun je zelfs vier verschillende staten zien. De Signature Lounge is hierdoor de meest unieke gelegenheid om een cocktail te drinken. Je hebt de mogelijkheid om uit een groot aantal cocktails te kiezen en kunt daarbij ook nog een hapje bestellen. In de lounge is alleen strandkleding niet toegestaan en je mannelijke gezelschap mag geen mouwloos shirt dragen. Ga je liever eerst dineren een verdieping lager? Daar is de dresscode business casual, geen sportschoenen, korte broek of sportkleding.

New Asia Bar, The Stamford Hotel, Singapore

New Asia Bar, The Stamford Hotel, Singapore

5: New Asia sky bar, The Stamford hotel, Singapore

Een must go wanneer je in Singapore bent, de New Asia bar! Deze sky bar is onderdeel van het Swissotel Stamford Hotel en bevindt zich op de 71ste verdieping. De bar behoort tot de top 50 van de wereld en is erg in trek bij het plaatselijke, hippe publiek. De New Asia bar heeft een internationale uitstraling met een fantastisch uitzicht over de stad. Zodra het rooftop heliplatform wordt geopend is het uitzicht echt adembenemend. Naast het uitzicht kun je hier genieten van een hapje en een drankje, waaronder vele cocktails. In de nachtelijke uurtjes zorgen lokale en internationale dj’s voor fijne deuntjes. Een dresscode is er niet, de sfeer is ‘dress to impress’. Een luxe uitstraling, lekkere drankjes en hip publiek, deze hotspot mag je niet missen in Singapore!

Ik heb zelf nog geen één van deze skybars geprobeerd. Ben jij bij één van bovenstaande skybars of een andere bar met fantastische uitzicht geweest?

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.