Trouwen kan je op 700 miljoen verschillende manieren. Welk thema kies je? Ga je voor de frisse buitenlucht of speel je op safe en trouw je binnen? En, last but not least, ga je voor groot of houd je het intiem? 

Stiekem, diep van binnen, was ik graag in Las Vegas getrouwd. Twee jaar geleden was ik daar met vriendlief en die stad is werkelijk geweldig. Je hebt het gevoel alsof je in een waanzinnig groot pretpark loopt. Alles mag, alles kan en iedereen is lief. Hoe vet is het dan om zo’n kapelletje binnen te lopen en ten overstaan van Elvis elkaar eeuwige trouw te beloven? Nou, kennelijk niet zo heel vet, want vriendlief vond het geen strak plan. Het trouwen gelukkig wel, want vijf maanden later zat hij op één knie.

Mijn voorkeur ging dus eigenlijk uit naar een intieme bruiloft, maar uiteindelijk wordt het nog best wel een knoepert. Dat is het gevolg van trouwen met een man die een gigantische familie heeft. Toch ben ik nog niet overtuigd. Wat is leuker: groots of intiem?

Ronde 1: leuker voor de portemonnee

Een kleine bruiloft betekent minder gasten. En dat houdt dus weer in dat je automatisch minder geld uitgeeft. Daarnaast kan je er bij een kleine bruiloft voor kiezen om juist iets meer uit te pakken. Een chic diner is voor een select groepje mensen een minder grote investering dan wanneer je de hele boerenfamilie van eten moet voorzien.

Bij een grote bruiloft kan je ervoor kiezen de uitgaven beperkt te houden door iets meer low budget te denken. Kies bijvoorbeeld voor een lopend buffet of een picknick. Dan kunnen er meer mensen meegenieten van het eten en valt de prijs ook nog mee. Het nadeel is wel dat je keuzes beperkt zijn en dat de kosten altijd hoger uitvallen dan bij een kleiner gezelschap.

Winnaar ronde 1: intiem! 

Ronde 2: leuker voor de gasten

Als je een intieme bruiloft organiseert, vallen automatisch veel mensen buiten de boot. Zeggen dat je het klein houdt en toch 100 man uitnodigen is namelijk een beetje raar. Aan de ene kant is het bij een intiem huwelijk fijn om te weten dat je alleen mensen om je heen hebt die echt heel veel voor je betekenen. Aan de andere kant mis je nu misschien wel vriendinnen die iets verder weg staan, maar die wel heel lief zijn.

Als je uitpakt met het aantal gasten, dan weet je zeker dat iedereen erbij is. Van tante Cor tot ome Geertje en van de vriendin van de lagere school tot en met je nieuwe collega. Leuk, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Minder leuk, want wellicht schuift je aanstaande man nog wat gasten op de lijst die jij eigenlijk niet kent. Toch is het een goed gevoel als je weet dat er zoveel mensen de dag van jouw leven mee willen maken.

Winnaar ronde 2: groot! 

Ronde 3: leuker voor de sfeer

Dit vind ik echt een lastige. Als ik kijk naar de leukste feesten die ik tot nu beleefd heb (ik zie mijn bruiloft ook gewoon als een feest – we vieren de liefde!), bestonden de gezelschappen uit zowel 2 als 10 personen. Met mijn beste vriendin heb ik de meest briljante avond ooit in Barcelona gehad en daar waren we slechts met z’n tweeën. Maar ik herinner me ook nog Mysteryland (le-gen-da-risch: we stonden waarschijnlijk langer vast op de parkeerplaats dan we gedanst hebben, maar het was zo grappig) met een groep van 10 vrienden waar ik onwijs genoten heb.

Waarschijnlijk is dit dus een nog persoonlijker ronde dan die andere 2. Met meer mensen kan je wel een groter feestje bouwen. En als er veel mensen zijn, dan kan ook diegene die alleen gekomen is makkelijker aansluiting vinden.

Winnaar ronde 3: groot! (maar met de hakken over de sloot)

Groot, groter, grootst

Het lijkt er dus toch op dat ik een goede keuze hebt gemaakt. Laat die grote bruiloft nu maar komen! Wat vind jij ervan? Heb jij het ook groots gevierd of ben je juist voor klein en intiem gegaan?

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.