Maandagochtend, half 8. Een oorverdovend geluid helpt me binnen een paar seconden uit die fijne droom. Tijd om op te staan. Altijd lastig om weer aan het werk te moeten na een heerlijk weekend.

Dit keer is het net een tikkeltje erger. Ik mis de zonnebrandcrème, de ijsjes en de zomerjurkjes. Mijn tweeënhalve week durende vakantie, die trouwens eerst nog oneindig leek, is nu toch écht voorbij. Er zit niets anders op dan het heerlijke vakantiegevoel achter me te laten en het kantoorleven weer op te zoeken. Of is er misschien toch nog een andere optie?

shutterstock_363396761Verlenging van mijn vakantie

Slaapverwekkende vergaderingen, een bomvolle mailbox, ellenlange to-do-lists en stapels werk waar geen einde aan lijkt te komen. In de half uur durende autorit zie ik al helemaal voor me hoe de komende weken eruit zien. Als een auto me luid claxonnerend inhaalt, bedenk ik me dat zelfs mijn snelheidsmeter nog op standje ‘vakantierijder’ staat. Ik besluit om het dit keer helemaal anders aan te pakken. Ik kies voor een verlenging van mijn vakantie en wil proberen om het vakantiegevoel langer vast te houden. En daar betrek ik al mijn zintuigen bij.

Geurige zonnebrandcrème

Een geur kan mij volledig terugbrengen naar een bepaald moment. De parfum die ik droeg tijdens mijn vakantie, draag ik nu ook. En af en toe voeg ik daar een vleugje zonnebrandcrème aan toe. Of de zon nu schijnt of niet.

Zwierende zomerjurkjes

Ik heb een favoriet jurkje dat ik op vakantie naar het strand aantrok met een stel teenslippers eronder. Ik ontdek dat dit item ook best leuk staat in combinatie met een net jasje en hoge hakken. Als ik in de pauze een ommetje maak, zet ik natuurlijk mijn zonnebril op.

shutterstock_239505238Zomerse playlists

In de auto van en naar mijn werk zet ik een cd op van een Braziliaanse zanger. Portugese klanken galmen door de boxen. Wanneer ik aan het werk ben, kies ik voor een zomerse playlist waardoor ik met een vrolijk gevoel aan mijn bureau zit.

Wegdromen bij witte stranden

Als bureaubladachtergrond van mijn laptop kies ik voor een zomerse foto, die ik natuurlijk zelf geschoten heb tijdens mijn reis. Hier droom ik af en toe even helemaal bij weg. Het helpt me om de ontspanning van mijn vakantie keer op keer te blijven voelen.

Genieten van Griekse gerechten

Ik trakteer mijn collega’s ‘s middags op een verkoelend ijsje en ik bedenk alvast dat ik ‘s avonds een uitgebreide Griekse salade voor mezelf maak. Of zal ik gewoon de barbecue aanzetten? Jammie, mijn smaakpapillen willen altijd wel op vakantie zijn. Met mijn vriendinnen plan ik voor volgend weekend een cocktailworkshop in.

shutterstock_279689159Ontspannen in de avonduren

Na een werkdag doe ik alleen nog dingen waarvan ik geniet en volledig tot rust kom. Ik ga een avondje naar het strand en maak een flinke wandeling over de boulevard. Dat spannende boek dat ik op vakantie niet uitkreeg, lees ik nu in één ruk uit. Ik trek mijn meest fleurige bikini aan en neem een duik in het openluchtzwembad bij mij in de buurt. Allemaal fijne activiteiten waarmee ik mijn tijd op vakantie ook graag opvulde.

Dit bevalt me wel! Ik houd bovenstaande activiteiten zeker nog even vol en ben voorlopig niet van plan om afscheid te nemen van dit fijne vakantiegevoel.

Ga jij binnenkort ook op reis of ben je net als ik alweer terug van vakantie? Wat doe jij om je vakantiegevoel langer vast te houden? Laat het me hieronder weten.

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.