Met nog maar anderhalve week te gaan is the struggle real en moeten er keiharde knopen worden doorgehakt. Uiteraard is het meeste al besloten en besproken, maar over één ding heb ik het nog niet gehad: social media op je bruiloft. 

Ik ben zo’n meisje dat iedere ochtend haar ontbijt fotografeert en dat op Instagram zet. Schattige foto’s van retriever Toeter worden gedeeld op Facebook en alle interessante artikelen die ik lees, geef ik een slinger op Twitter.

Een bruiloft zonder social media zou daarom ook eigenlijk geen optie zijn. Normaal gesproken alles delen, maar als het echt interessant wordt opeens op de rem trappen en zeggen dat het persoonlijk is. Dat is een beetje gek natuurlijk. Maar toch knaagde er iets. Zou het niet veel toffer zijn om zelf als eerste een foto te posten van ons als bruidspaar? Ik zette de voor- en nadelen op een rij.

Alle smartphones inleveren graag!

Het grote voordeel van een algemeen verbod op het fotograferen van het bruidspaar noemde ik net al. Als je zelf de eerste foto het wereldwijde web opgooit, kan je samen beslissen welke het wordt. En dat is over het algemene toch net die iets knappere foto waarop zijn armen zo gespierd zijn en jij net je buik inhoudt. Je wilt niet dat de primeur op social media een foto is waarop jij 6 onderkinnen hebt en je kersverse man net last heeft van zijn hooikoorts. Trouwens, je wilt ook niet dat dat de derde, vierde of zesduizendste foto wordt. Zulke lelijke gevallen zijn niet geschikt voor publiek!

Daarnaast lijkt het me een stuk intiemer als je besluit alle social media buiten de deur te houden. De mensen die mogen meegenieten van jouw grote dag zijn allemaal aanwezig, dus eigenlijk hoeft er ook helemaal niets naar buiten te worden gebracht.

Ga heen en verspreid de foto’s!

Maar ja, dan kruipt het social mediabloed toch waar het niet gaan kan. Het is ook wel weer heel leuk om te lezen hoe andere mensen jouw dag hebben beleefd en wat zij de mooiste momenten vonden. Terwijl je door je timeline scrollt, kom je foto’s tegen die op onverwachte momenten zijn gemaakt en net dat bijzondere moment hebben gevangen.

Je kan natuurlijk altijd spelregels meegeven aan de gasten; een soort social mediadresscode. Wel foto’s van de aankomst van de bruid, geen foto’s in de kerk. Wel snaps van de kus op het balkon, maar alle telefoons moeten weg tijdens het eten.

Lelijke gevallen met 6 onderkinnen

Wij hebben uiteindelijk gekozen voor de gulden middenweg. Er mag gewoon gebruik gemaakt worden van social media, zolang ze onze hashtag maar gebruiken. Zo kunnen wij alle foto’s terugkijken, waardoor we zelf de regie houden. Prachtige plaatjes worden meteen opgeslagen en de lelijke gevallen met 6 onderkinnen en dichte ogen kunnen met wat goed uitgevoerde druk alsnog worden verwijderd.

Had jij je social media zaakjes op orde op jouw bruiloft? Of ben je zelf juist iets heel anders van plan? Ik ben benieuwd! 

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.