Hoewel ook schoenen natuurlijk aan trends onderhevig zijn, kunnen sneakers eigenlijk altijd wel. Neem bijvoorbeeld de Nike Air Max, Adidas Stan Smith of Puma State: iedereen kent ze en ze zijn al jaren in. We hebben de 3 hottest old school shoes in dit artikel voor je op een rijtje gezet.

Adidas Superstar

De Adidas Superstar kwam al in 1969 voor het eerst uit, als basketbalschoen. Inmiddels wordt de schoen overal ter wereld gedragen en was de Adidas Superstar ook in Nederland afgelopen zomer niet uit het straatbeeld weg te denken. Overal zagen we deze flitsende witte sneakers voorbij komen. Bijna 50 jaar nadat de schoen voor het eerst op de markt kwam, vond Adidas het tijd voor iets nieuws. Adidas vond het tijd voor wat meer kleur op straat, wat leidde tot een nieuw model: Adidas Supercolor. Hiermee kan iedereen de klassieke Adidas Superstar pimpen naar eigen smaak, er zijn namelijk maar liefst 50 kleuren beschikbaar.

Vans

Ook Vans zijn echte klassiekers op het gebied van sneakers, vanaf de jaren ’70 werden ze vooral gedragen door skaters in het Amerikaanse Californië. Tegenwoordig worden Vans allang niet meer alleen door skaters gedragen en hebben ze de hele wereld veroverd. Het begon allemaal met het populaire schaakbord design, maar er zijn inmiddels veel variaties op deze oude klassieke gymp gemaakt. Inmiddels zijn er zelfs zo veel variaties dat je soms even moet zoeken naar herkenningspunten, maar bepaalde details, zoals de dikke zolen, komen altijd weer terug.

All Stars

Dacht je dat de Adidas Superstar al lang mee ging? Dan hebben we het nog niet over de All Stars gehad! Deze schoen werd namelijk al in 1916 (!) voor het eerst op de markt gebracht en is sinds die tijd eigenlijk grotendeels onveranderd gebleven. Na bijna 100 jaar wordt de typische studenten gymschoen nog steeds door jong en oud gedragen. Tegenwoordig is er ook een Do It Yourself variant van de klassieke schoen. Zo kun je zelf een All Star schoen naar jouw smaak ontwerpen.

We hebben er nu slechts 3 genoemd, maar er zijn natuurlijk nog veel meer klassieke sneakers die nog steeds helemaal hot zijn. Zoals de Nike Air Max, Adidas Stan Smith en Puma State, die we al eerder noemden. In dit artikel vind je de 20 populairste designs.

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.