Blozend kom ik thuis met het zoveelste pakketje. Mijn vriend kijkt mij stoïcijns aan. Ik open mijn kast en zie veel ongedragen kleding – soms zelfs met kaartje. Ik heb al deze spullen niet nodig en ik blijf maar kopen.

Zuchtend plof ik op de bank. Hoe word ik een slimme shopper? Ik ga op onderzoek uit en kom tot de volgende tips.

Van kwantiteit naar kwaliteit

In een wereld waar je online alles voor een koopje kunt vinden, is het verleidelijk om alles in je virtuele shoppingbag te plaatsen. Voor je het weet zit je thuis met 100 shirtjes, die je slechts één keer kunt wassen. Stap daarom over van kwantiteit naar kwaliteit. Investeer in mooie stukken, die je over twintig jaar nog kunt dragen.shoppen

Draagbaar en duurzaam

Als je meer geld uitgeeft aan een mooi stuk, wil je het zoveel mogelijk kunnen dragen. Extravagante kleding is prachtig om te zien, maar kan je helaas niet vaak aantrekken. Zorg daarom dat het een duurzame look is en dat je het kunt combineren met andere stukken uit je garderobe.verantwoorde-kleding

Minimalistisch kleurenpalet

Zwart, wit, nudes en alles daar tussenin. Laat je klassieke beauty spreken door deze minimalistische kleuren. Mooie stukken in basic kleuren kunnen goed met elkaar gecombineerd worden. Dit kleurenpallet werkt in het bijzonder goed met knitwear en bodycon jurken. Check Style By Nelli en Style By Hassyba op Instagram voor inspiratie! foon

Eye catchers to spice things up!

Wie bang is dat duurzame, basic kleurende outfits saai zijn – vrees niet! Draag een mooi statement sieraad om je outfit net iets extra’s te geven. Opvallend hoeft niet per se nieuw te betekenen. Ga vooral op jacht in de sieraden van je moeder of oma. Zo heb ik een prachtige schakelketting in de sieradenkist van mijn oma gevonden, die mijn outfit helemaal af maakt.blackdress

En jij?

Ga jij de uitdaging met mij aan om een slimme shopper te worden? Deel je ervaringen in de commentsectie – ik ben benieuwd. Als jij nog meer tips hebt, hoor ik die natuurlijk ook graag.

 

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.