Anno 2015 loopt het aantal bedpartners gemakkelijk op tot een elftal om een partijtje voetbal mee te spelen. Waarom er geen noodzaak is tot schaamte? Daar heb ik vijf redenen voor.

Al dat trouwgeweld is leuk en romantisch, maar de meeste mensen treden nu eenmaal niet in het huwelijksbootje met degene die ze ook ontmaagd heeft. En of er nu zes of zestig mannen aan te pas komen voordat je de ware vindt, dat maakt helemaal niets uit. Hier hoef je dus ook nooit over te liegen in je relatie en daar heb ik mooi even vijf theorieën voor bedacht.


1. Sharing is Caring

Ik kom uit een gelovig dorp met 2000 inwoners, waar mijn vader leraar is op de christelijke basisschool. Kortom, ik ben best wel gebrainwashed met bijbelse teksten zoals “ongehuwde seks maakt je een zondaar”, maar ook met “heb je naaste lief”. Ik ben groot fan van de tweede opvatting. Wanneer je eerlijk bent over je bedoelingen, beide lol hebt en niemand hiermee pijn doet geldt: sharing is caring. Ook in de slaapkamer.

2. Seks is niet trashy of classy

Dat seks met mannen je goedkoop maakt, is een fabeltje. Denk er maar eens over na hoe dit er dan uit zou moeten zien in de praktijk. Het is echt niet zo dat je als maagd in een soort Bijenkorf ligt waar Prince Charming shopt. Of als ervaren vrouw in de Action waar alleen Quasimodo nog naar binnen gaat.

3. Een afgelikte boterham bestaat niet

Van rukken word je niet doof en van seks raak je niet versleten of uitgerekt. Jouw lichaam maakt geen onderscheid tussen nummer zoveel die voorbij komt of dat het nog steeds Henkie van de havo is. Je kunt er alleen maar wijzer van worden, omdat je nieuwe dingen bijleert doordat iedereen anders is.

4. De waarheid ligt in het midden

Niemand weet met hoeveel mensen jij nu echt het bed deelde, tot je het ze vertelt. En vrouwen stellen dat aantal altijd naar beneden bij. Ik heb vaak het “met hoeveel mensen ben jij naar bed geweest?”-gesprek gevoerd en gediscusseerd over de antwoorden. Terwijl een simpele rekensom genoeg zegt. We trouwen gemiddeld op ons 30e en 22% van de meiden rollebollen vanaf hun 15e. In die 15 jaar daartussen kun je met 4 man per jaar al op 60 uitkomen. Just stating facts. Maar welk getal je dan ook hebt, dat voor jezelf houden is makkelijk en je goed recht. We wonen niet meer in dat dorp met 2000 inwoners en reizen van stad naar stad in verschillende landen op meerdere continenten. Niemand die van je laatste avontuur weet, behalve je date.

5. All you need is love

En dan vooral veel liefde voor jezelf. Wanneer een man je niet wil omdat anderen hem voorgingen, is dat zijn probleem. Wanneer mensen je een slet noemen, betekent dat alleen maar dat zij zich graag opwinden over jouw jaloersmakende portie zelfvertrouwen. Wanneer jij jezelf recht in de spiegel kunt aankijken en weet dat je geen cruel intentions hebt, dan zit het wel snor.

Dus koop vooral nog een paar rubbertjes, vernieuw dat anticonceptiemiddel bij de huisarts en geniet! Vertel jij eerlijk met hoeveel mannen je naar bed bent geweest? En waarom wel of niet?

één antwoord

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.