Elke vrouw is gek op schoenen. In deze persoonlijke top 15 herken je vast (een deel van) jouw collectie. Mis je nog iets? Dat is meteen een mooi excuus om een nieuw paar te shoppen. 

Gemiddeld heeft de Nederlandse vrouw 23 paar schoenen. Best veel? Tja, we hebben voor elk seizoen en gelegenheid een ander paar nodig. Er zijn in ieder geval een aantal schoenen die echt in je kast moeten staan. Moeten? Natuurlijk met een korrel zout, want het is mijn top 15.  Doe er je voordeel mee en kijk wat er nog ontbreekt. Wie weet inspireert het jou om het juiste paar erbij te kopen in het nieuwe seizoen.

1. Zwarte pumps

Een hoge hak, in (lak)leer of suède, geeft elke outfit instant klasse en girlpower. Vrouwelijk en tijdloos. Misschien is één paar zwarte pumps niet eens voldoende? Varieer gerust met een enkelbandje, scherpe punt, blokhak of stiletto.

2. Sneakers

Om op rond te hollen als mama, een hele dag te shoppen of gewoon omdat het lekker casual staat en lekker zit. Aan jou de keuze of je gaat voor een hagelwit paar, een leuke print of een chic donker paar. Of alledrie natuurlijk.

3. Enkellaarsjes

Hiervan heb je vast meerdere paren in je kast staan, want met dat koude Hollandse weer is sokken dragen fijn. Bovendien kom je met een stijlvolle enkellaars altijd goed voor de dag. Of je nu een broek of een rok of jurk aantrekt.

4. Hoge laarzen

De cognac-kleurige lange laars met hak is mijn favoriet: de charmante seventies stijl. Lange laarzen staan een beetje meisjesachtig ondeugend; doet me altijd denken aan Austin Powers. O, behave!

5. Stoere boots

Zo’n comfortabele laars blijft heerlijk; of het nou sneeuwt of als je blaren hebt van die nieuwe hoge hakken. Je kunt thuis op de bank hangen met je Uggs, maar ik ga liever naar een rockconcert met mijn motorlaarzen.

schoenen_top15_2

6. Teenslippers

Een zomers paar teenslippers is onmisbaar voor aan het strand of zwembad. Ze staan met gelakte nagels vrouwelijk en zijn luchtig comfortabel. Ook fijn om binnen te dragen in plaats van suffe sloffen. En er past altijd wel een extra paar in je koffer.

7. Hoge sandalen

Op de rode loper word je ermee doodgegooid: de open hoge hakken. Ideaal onder een avondjurk natuurlijk. En ze geven je jeans een glamorous upgrade. Pas op voor blaren! Maar wie mooi wil zijn…

8. Dierenprint

Een trend die nooit weg gaat: ieder seizoen komen er nieuwe prints of materialen bij. Met haren, lakleer of reliëf. Het meest populair is denk ik wel de luipaardprint: voor de pump, sneaker en (cowboy)laars. Ik ben dol op slangenprint, krokodillenprint en tijgerprint. Nee, aan één paar heb ik niet genoeg. Let’s go wild!

9. Dandy herenschoen

Een platte schoen met flair? Misschien is de nette herenschoen iets voor jou. Het dandy model is helemaal terug en wat fijn: comfort met stijl. Je kunt ook voor een beetje hoogte gaan door een exemplaar met plateau te kiezen; dat doet weinig af aan het draagcomfort. Of toon lef met een lakleren paar!

10. Opvallende kleur

Schoenen moeten goed zitten, mooi staan en wat voor je doen. Nèt dat beetje extra geven. Een knalkleur laat je extra opvallen en stralen! Dat maakt een eenvoudige outfit meteen interessanter. Of je nu pumps of sneakers draagt. Experimenteer eens met rood, roze of geel.

11. Plateauzolen

Gemakkelijk lopen op hoogte? Ga voor de plateauzool. De plateaus worden vaak gemaakt van natuurlijke materialen, met een hoge zool van hout, kurk of touw.  Dit seizoen verschijnen de nieuwe sneakers en dandy herenschoenen ook in een plateau-variant. En in de zomer trek je de originele wedges aan: sandalen met een plateauzool.

12. Cowboylaarzen

Misschien denk je nu: is dat niet verleden tijd? Nee, cowboylaarzen blijven altijd. Soms zijn ze minder trendy dan andere jaren, maar nooit ongepast. De comfortabele kleine hak en wijde schacht maken ze gemakkelijk om te dragen. En ze zijn in allerlei kleuren, materialen en prints te verkrijgen. Kies jouw favoriet en je hebt er jarenlang plezier van!

13. Neutrale pumps

Naast zwart zijn ook neutrale pumps een must-have: de natuurlijke kleur die overal bij matcht. In huidkleur lijken je benen nog langer dan dat ze al zijn. Met een mooie cognackleur of chocoladetint maak je een niet-zwarte jurk altijd smaakvol af.

14. Regenlaarzen

In Nederland kun je eigenlijk niet zonder: regenlaarzen zijn zó fijn! Ik ga ermee naar een modderig bos, naar het moeras en het liefst naar een festival. Heerlijk onbezorgd zonder natte voeten. Kies wel een beetje een leuk vrouwelijk model; tuinlaarzen mogen thuis blijven.

15. Een hysterisch paar

Voordat je een te saaie schoenencollectie krijgt: koop een supergek paar. Durf! Overdrijf met all-over glitters, lakleer waarin je jezelf ziet of goud of zilver. Voel je een echte Assepoester met zo’n bijzonder glamorous paar aan je voeten.

Is jouw schoenencollectie compleet?

Nu ben ik benieuwd of ik – sportschoenen even buiten beschouwing gelaten – nog een belangrijk soort schoen vergeet. Mijn garderobe is met 15 paar totaal niet compleet. Combineren en variëren brengt je al snel op het dubbele aantal paar schoenen.

Met dank aan Monstermaatjes.nl voor de foto’s.

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.