De afgelopen dagen keek ik ’s avonds rond een uurtje of acht naar buiten … en zag ijs. Oké, het zat weliswaar op de voorruit van de auto. Maar het zat er toch echt.

Dit is dan ook niet echt de tijd om aan dat andere ijs te denken. Je weet wel, zo’n heerlijk verfrissend ijsje op een warme, zomerse dag. Toch wordt er nu al hard gewerkt aan de nieuwe ijsjes voor het komende zomerseizoen.

IJslolly Nuna

Eén van de meest verrassende ijsjes die nu al heel veel mensen heeft doen smelten is The Nuna.  Ontwerper Stefan Gandl, architect Manu Kumar en masterchef Heiko Antoniewickz hebben samen gezorgd voor een heel nieuwe beleving van ijs. Deze ijslolly is een product van de moleculaire gastronomie, de leer waarbij de processen die zich in het voedsel afspelen tijdens de bereiding centraal staan. Het belooft een nieuwe trend te worden.

Verrassende vorm

Allereerst de vorm. Daarin zie je duidelijk de invloed van een architect en een ontwerper. Strak en vernieuwend. Ach, kijk zelf maar:

Nuna_Popsicle_HR-962x644

Mooi hè. Niet alleen de vorm van het ijs zelf is vernieuwend, ook het stokje. Nou ja .. stokje. Eigenlijk kun je het zo niet meer noemen. Het is veel breder dan de stokjes die we tot nu toe kennen en is gemaakt van bamboe.

Kleuren en smaken

Het ijs zal straks in verschillende kleuren en smaken aangeboden worden. Daarbij zal rekening gehouden worden met de beschikbaarheid van seizoensfruit. Voor de liefhebber (boven de 18!) met de toevoeging van alcohol:

  • Framboos
  • Aardbei Mint
  • Peer Ginger
  • Mango Citroen
  • Muro (Blood Orange) Honing
  • Perzik Limoen
  • Matcha (Groene Thee) Limoengras
  • Rode Starrenette (Appel)
  • Cardamon
  • Cosmopolitan
  • Campari & Ginger Orange
  • Mohito
  • Wodka Limoen

De namen en smaakcombinaties alleen al beloven verrassende smaken, waar de ontwerpers (met name de masterchef) duidelijk over hebben nagedacht.

Design

Overigens werd het ontwerp allereerst gepresenteerd als designstuk in het MART (Museum of Modern and Contemporary Art of Trento and Roverto).
Woordvoerster Gabriele Greiner vertelt ons: “De kristal-/piramidevorm staat voor de ultieme verfrissing en doet denken aan de sensatie van ijskristallen die op je tong barsten en een unieke en intense twinkeling in je mond veroorzaken.” Wauw … dat is met recht de ultieme smaakbeleving. En dat allemaal verpakt in een ijslolly?!

Zachte landing

In de loop van 2015 zal ‘Nuna’ voorzichtig worden uitgebracht. De ijslolly zal waarschijnlijk opduiken tijdens modeshows, muziekfestivals en in exclusieve clubs en bars. Om het wat minder vaag te houden noemt Greiner als mogelijke steden Berlijn, New York, Miami en ook Londen en Tokyo (wij denken ook aan Amsterdam …). De grotere lancering zal dan hopelijk volgen in 2016, met hulp van een grote fabrikant.
Over het ontwerp wordt trouwens ook nog een ijskoude strijd achter de schermen uitgevochten. Hopelijk zal dat de lancering van dit mooie ontwerp niet tegenhouden.

Het lange wachten

Voorlopig is het niet zo moeilijk om te wachten op deze nieuwe sensatie, zolang het ijs nog op de autoruiten ligt. Zodra de temperatuur gaat stijgen, willen we deze ijslolly natuurlijk wel graag zien én proeven. Dus let op als je deze zomer die nieuwe trendy club bezoekt.

Wat zal zo’n ijsje eigenlijk gaan kosten? Wat zou jij over hebben voor zo’n sensationeel, smeltend ontwerp?

één antwoord

Zeg er maar wat van