Je eerste baantje: iedereen heeft er eentje. Of het nou een krantenwijk was of achter de kassa bij een of andere keten, de kans is groot dat je je nog exact herinnert hoe dat was.

Wij horen graag jullie verhalen over je eerste job. Dat mag je eerste “echte” baan zijn of je eerste bijbaantje. Zolang je er een mooie anekdote bij hebt, plaatsen wij het op de site.

Dit keer het eerste baantje van: Heleen van der Putt

Geboortejaar: 1962

Vertel, wat was jouw eerste baantje?

TTH0139Schoonmaakster van klein Brabants stationnetje, op 15-jarige leeftijd.

En wat is je vooral bijgebleven?

Elke avond na school en het avondeten langs het pad van de spoorbaan Eindhoven-Den Bosch op mijn Puch Maxi naar station Boxtel rijden. Voor mijn zeer goed betaalde baantje (had altijd veel elpees en mooie kleren en trakteerde soms het hele kroegje op de vrijdagmiddag) als verantwoordelijke voor de schoonmaak van het (toen nog) kleine stationnetje. Vooral de wc’s waren vies! En natuurlijk deed ik nagenoeg niets! (niet geleerd van mijn moeder- schoonmaken daar wist zij niets van-wij hadden een werkster- zoals weer haar moeder etc.).

Mijn vader moest vaak op zakenreis en en dan kwam ie vanuit Schiphol met de trein via Den Bosch naar Boxtel. Mijn moeder kwam hem dan oppikken. Een keer vond ze het zo’n bende in de wachtkamer (de vloer met name) dat ze zei: geef hier die mop en die bezem. En ging toen in haar nette kleren de hele wachtkamer schoonmaken.

Jouw beurt

Wil jij jouw eerste werkavontuur ook delen met onze lezers? Vul dan het onderstaande formulier in.

En maak er een mooi verhaal van zodat het voor de lezers ook leuk is om te lezen!

[gravityform id=”8″ name=”Jouw eerste baan” title=”false” description=”false”]

Zeg er maar wat van