Ik heb het geluk dat ik redelijk makkelijk haar heb. Wassen, föhnen, borstelen, beetje haarmousse en haarlak erin. Maar eens in de zoveel tijd is dat helaas niet genoeg…

Maar wat doe je als ‘hij’ zich plotseling aandient? Die ‘bad hair day’ die altijd op het verkeerde moment komt? Stijltangen, krultangen en andere handige tools heb ik tot op heden nog geen plekje in mijn kast gegund. Met het föhnen van mijn haar ben ik wat mij betreft al genoeg tijd kwijt. Daarom ben ik op zoek gegaan naar andere manieren om gemakkelijk van een bad hair day af te komen.

haar wassenTip 1: Stap onder de douche

Als je haar vet is, ziet het er sowieso een stuk onverzorgder uit, dan wanneer het fris gewassen is. Kom je er ‘s ochtends achter dat je haar in pieken langs je gezicht hangt of heb je een vreselijke pluizenbol? Zet dan snel een warme douche aan en ga er uiteraard ook even onder staan. Was je haren met een verzorgende shampoo en gebruik vervolgens een conditioner voor een glanzende coupe. Spoel je haar na het wassen nog even af met koud water.

Écht geen zin of tijd om je haar nat te maken? Er zijn diverse soorten shampoos en conditioners op de markt die je op droog haar aanbrengt.

Tip 2: Leg de nadruk niet op je haar

Je kunt je haar natuurlijk ook laten voor wat het is en het accent op iets anders leggen. Doe eens iets geks met je make-up, trek een outfit in een opvallende kleur aan of kies voor een in het oog springende accessoire. Wedden dat de blikken op jou gericht zijn? Niemand die nu nog op je haar let!

draag een hoedTip 3: Zet een hoed op

Wanneer je je haar wilt verstoppen, dan doe je dat uiteraard met style. Hoeden zijn tegenwoordig hartstikke hip and happening, dus waarom zou je daar niet makkelijk gebruik van maken? Kies bijvoorbeeld voor een flaphoed, gleufhoed of een bolhoed.

De hoed heeft nog meer voor je in petto. In de zomer houdt hij de zon tegen en beschermt hij je haar. In de winter houdt hij je hoofd lekker warm.

Tip 4: Kies voor een staart, vlecht of knot

Met een staart, vlecht of knot in je haar, vallen je gekke pieken, pluizige punten of vette haardos veel minder op. Als het goed is, houden een vlotte staart, een hippe vlecht of een hoge knot je kapsel netjes bijeen. Zijn er toch nog plukjes die zich niet aan jouw regels willen houden? Plaats dan een paar speldjes om de boel in het gareel te houden.

haar knippenTip 5: Ga naar de kapper

Heb jij ‘bad hairday’ na ‘bad hairday’? Een goede knipbeurt kan wonderen verrichten. Maak een afspraak bij de kapper. Al eens aan een leuk kleurtje in je haar gedacht? Je kapper kan je uiteraard ook altijd adviseren over de laatste haartrends.

 

Als je haar maar goed zit! Met deze tips moet het je vast en zeker lukken om je bad hair day te verbergen! En zo niet, een dag met slecht zittend haar overleef je ook wel. Voordeel van een bad hair day is dat het de volgende dag alleen maar beter kan zijn. Wat doe jij wanneer je een bad hair day hebt? Laat het me in een reactie weten.

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.